Naleśniki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki meksykańskie

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 litr

2 łyżeczki

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmieszać z jajkiem, żółtkiem, mlekiem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać roztopione klarowane masło. Na koniec wodę mineralną gazowaną. Ciasto odstawić na 15-20 minut.

Krok 2

Mięso wymieszać z przyprawą do gyrosa. Usmażyć na patelni na "sypko". Następnie dodajemy do niego fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy około 2 minut i zalewamy przygotowanym fixem oraz dodajemy esencję Knorr. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Ser żółty kroimy w kostkę wielkości około 1 cm x 1 cm. Po ostygnięciu sosu mieszamy go z serem.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni, wysmarowanej tłuszczem smażymy naleśniki na złoto.

Krok 4

Usmażone naleśniki smarujemy grubą warstwą sosu. Układamy na talerzu i wkładamy na 30 sekund do kuchenki mikrofalowej, aby ser się rozpuścił. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej