Naleśniki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki meksykańskie

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 litr

2 łyżeczki

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmieszać z jajkiem, żółtkiem, mlekiem i proszkiem do pieczenia. Następnie dodać roztopione klarowane masło. Na koniec wodę mineralną gazowaną. Ciasto odstawić na 15-20 minut.

Krok 2

Mięso wymieszać z przyprawą do gyrosa. Usmażyć na patelni na "sypko". Następnie dodajemy do niego fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Smażymy około 2 minut i zalewamy przygotowanym fixem oraz dodajemy esencję Knorr. Doprawiamy odrobiną pieprzu. Ser żółty kroimy w kostkę wielkości około 1 cm x 1 cm. Po ostygnięciu sosu mieszamy go z serem.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni, wysmarowanej tłuszczem smażymy naleśniki na złoto.

Krok 4

Usmażone naleśniki smarujemy grubą warstwą sosu. Układamy na talerzu i wkładamy na 30 sekund do kuchenki mikrofalowej, aby ser się rozpuścił. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej