
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
3 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 litr
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
(mówiąc 8porcji, mam na myśli 8 sztuk) Przygotowujemy: Dużą miskę Mikser Składniki patelnie olej coś do przewracania naleśników łyżkę do mieszania składników Chochla
Krok 2
Miksujemy wszystko dokładnie. Mąki dodajemy tyle, by uzyskać konsystencję śmietany. Próbujemy czy smak nam odpowiada (nie jest za mało cynamonu lub miodu).
Krok 3
Rozgrzewamy olej na patelni po czym starannie wylewamy jedną chochlę uzyskanej masy, po chwili przewracamy na drugą stronę. I tak z aż do skończenia się substancji w misce ;)
Krok 4
Na środek lub na jednym z boków naleśnika układamy owoce, dżem, czekoladę (czy co kto tam chce ;]) i zawijamy. Możemy polać go syropem klonowym, bitą śmietaną, posypać cukrem pudrem czy też cynamonem. Ja jednak polecam zawiniętego naleśnika położyć na grilla. Potrawa jest bardzo dobra na wypad ze znajomymi, gdy nie chcemy jeść ciężkich mięsnych rzeczy. Albo jako deser ;) Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej