Słodkie naleśniki z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie naleśniki z cynamonem

Autor: Martit ^^

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 litr

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

(mówiąc 8porcji, mam na myśli 8 sztuk) Przygotowujemy: Dużą miskę Mikser Składniki patelnie olej coś do przewracania naleśników łyżkę do mieszania składników Chochla

Krok 2

Miksujemy wszystko dokładnie. Mąki dodajemy tyle, by uzyskać konsystencję śmietany. Próbujemy czy smak nam odpowiada (nie jest za mało cynamonu lub miodu).

Krok 3

Rozgrzewamy olej na patelni po czym starannie wylewamy jedną chochlę uzyskanej masy, po chwili przewracamy na drugą stronę. I tak z aż do skończenia się substancji w misce ;)

Krok 4

Na środek lub na jednym z boków naleśnika układamy owoce, dżem, czekoladę (czy co kto tam chce ;]) i zawijamy. Możemy polać go syropem klonowym, bitą śmietaną, posypać cukrem pudrem czy też cynamonem. Ja jednak polecam zawiniętego naleśnika położyć na grilla. Potrawa jest bardzo dobra na wypad ze znajomymi, gdy nie chcemy jeść ciężkich mięsnych rzeczy. Albo jako deser ;) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sajgonki mięsne
czas przygotowania
36 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej