Słodkie naleśniki z cynamonem

Autor: Martit

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

(mówiąc 8porcji, mam na myśli 8 sztuk) Przygotowujemy: Dużą miskę Mikser Składniki patelnie olej coś do przewracania naleśników łyżkę do mieszania składników Chochla

Krok 2

Miksujemy wszystko dokładnie. Mąki dodajemy tyle, by uzyskać konsystencję śmietany. Próbujemy czy smak nam odpowiada (nie jest za mało cynamonu lub miodu).

Krok 3

Rozgrzewamy olej na patelni po czym starannie wylewamy jedną chochlę uzyskanej masy, po chwili przewracamy na drugą stronę. I tak z aż do skończenia się substancji w misce ;)

Krok 4

Na środek lub na jednym z boków naleśnika układamy owoce, dżem, czekoladę (czy co kto tam chce ;]) i zawijamy. Możemy polać go syropem klonowym, bitą śmietaną, posypać cukrem pudrem czy też cynamonem. Ja jednak polecam zawiniętego naleśnika położyć na grilla. Potrawa jest bardzo dobra na wypad ze znajomymi, gdy nie chcemy jeść ciężkich mięsnych rzeczy. Albo jako deser ;) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej