Słodkie naleśniki z cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie naleśniki z cynamonem

Autor: Martit ^^

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

3 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 litr

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

(mówiąc 8porcji, mam na myśli 8 sztuk) Przygotowujemy: Dużą miskę Mikser Składniki patelnie olej coś do przewracania naleśników łyżkę do mieszania składników Chochla

Krok 2

Miksujemy wszystko dokładnie. Mąki dodajemy tyle, by uzyskać konsystencję śmietany. Próbujemy czy smak nam odpowiada (nie jest za mało cynamonu lub miodu).

Krok 3

Rozgrzewamy olej na patelni po czym starannie wylewamy jedną chochlę uzyskanej masy, po chwili przewracamy na drugą stronę. I tak z aż do skończenia się substancji w misce ;)

Krok 4

Na środek lub na jednym z boków naleśnika układamy owoce, dżem, czekoladę (czy co kto tam chce ;]) i zawijamy. Możemy polać go syropem klonowym, bitą śmietaną, posypać cukrem pudrem czy też cynamonem. Ja jednak polecam zawiniętego naleśnika położyć na grilla. Potrawa jest bardzo dobra na wypad ze znajomymi, gdy nie chcemy jeść ciężkich mięsnych rzeczy. Albo jako deser ;) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie naleśniki z cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka meksykańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej