Cielęcina nadziewana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina nadziewana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

20 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W umytym i osuszonym mięsie zrób dość głębokie nacięcie. Starannie natrzyj mięso zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 2

Z umytego selera oberwij listki, paprykę pokrój w cienkie paski, połowę pieczarek pokrój na grube plastry.

Krok 3

W nacięciu mięsa ułóż łodygę selera, pokrojone pieczarki i paprykę, dopraw solą, ciasno zwiąż nitką. Mięso podsmaż na złoto z każdej strony, przełóż do brytfanny i piecz w temperaturze 190 stopni do miękkości.

Krok 4

Od czasu do czasu skrop wodą i olejem. Pozostałe pieczarki dekoracyjnie ponacinaj, oprósz lekko solą. Na 15 minut przed końcem pieczenia i dodaj je do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej