Cielęcina nadziewana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina nadziewana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

20 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W umytym i osuszonym mięsie zrób dość głębokie nacięcie. Starannie natrzyj mięso zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 2

Z umytego selera oberwij listki, paprykę pokrój w cienkie paski, połowę pieczarek pokrój na grube plastry.

Krok 3

W nacięciu mięsa ułóż łodygę selera, pokrojone pieczarki i paprykę, dopraw solą, ciasno zwiąż nitką. Mięso podsmaż na złoto z każdej strony, przełóż do brytfanny i piecz w temperaturze 190 stopni do miękkości.

Krok 4

Od czasu do czasu skrop wodą i olejem. Pozostałe pieczarki dekoracyjnie ponacinaj, oprósz lekko solą. Na 15 minut przed końcem pieczenia i dodaj je do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej