Cielęcina nadziewana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina nadziewana

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

20 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W umytym i osuszonym mięsie zrób dość głębokie nacięcie. Starannie natrzyj mięso zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 2

Z umytego selera oberwij listki, paprykę pokrój w cienkie paski, połowę pieczarek pokrój na grube plastry.

Krok 3

W nacięciu mięsa ułóż łodygę selera, pokrojone pieczarki i paprykę, dopraw solą, ciasno zwiąż nitką. Mięso podsmaż na złoto z każdej strony, przełóż do brytfanny i piecz w temperaturze 190 stopni do miękkości.

Krok 4

Od czasu do czasu skrop wodą i olejem. Pozostałe pieczarki dekoracyjnie ponacinaj, oprósz lekko solą. Na 15 minut przed końcem pieczenia i dodaj je do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina nadziewana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej