Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

250 gramów

1 sztuka

200 gramów

50 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We wrzącej wodzie rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr, wrzucić makaron i gotować ok. 8-10 minut- makaron ma być al dente. Makaron odcedzić.

Krok 2

Cebule posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, a gdy się zrumieni pieczarki pokrojone w plasterki.

Krok 3

Szpinak rozmrozić na osobnej patelni lub w mikrofalówce, po czym dodać na patelnię z pieczarkami i kiełbasą. Dodać jogurt naturalny, czosnek w mini kostkach Knorr i szczyptę pieprzu. Wymieszać.

Krok 4

Makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z gorącym szpinakiem z pieczarkami i kiełbasą. Podawać posypane startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej