Makaron ze szpinakiem i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

250 gramów

1 sztuka

200 gramów

50 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We wrzącej wodzie rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr, wrzucić makaron i gotować ok. 8-10 minut- makaron ma być al dente. Makaron odcedzić.

Krok 2

Cebule posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, a gdy się zrumieni pieczarki pokrojone w plasterki.

Krok 3

Szpinak rozmrozić na osobnej patelni lub w mikrofalówce, po czym dodać na patelnię z pieczarkami i kiełbasą. Dodać jogurt naturalny, czosnek w mini kostkach Knorr i szczyptę pieprzu. Wymieszać.

Krok 4

Makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z gorącym szpinakiem z pieczarkami i kiełbasą. Podawać posypane startym żółtym serem.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej