Makaron ze szpinakiem i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

250 gramów

1 sztuka

200 gramów

50 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

We wrzącej wodzie rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr, wrzucić makaron i gotować ok. 8-10 minut- makaron ma być al dente. Makaron odcedzić.

Krok 2

Cebule posiekać i zeszklić na odrobinie oliwy. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, a gdy się zrumieni pieczarki pokrojone w plasterki.

Krok 3

Szpinak rozmrozić na osobnej patelni lub w mikrofalówce, po czym dodać na patelnię z pieczarkami i kiełbasą. Dodać jogurt naturalny, czosnek w mini kostkach Knorr i szczyptę pieprzu. Wymieszać.

Krok 4

Makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z gorącym szpinakiem z pieczarkami i kiełbasą. Podawać posypane startym żółtym serem.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chłopska zapiekanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej