Makaron z bazylią i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z bazylią i orzechami

Autor: kejsu kejsu

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

280 gramów

24 gramy

120 gramów

80 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente

Krok 2

Posiekany czosnek wymieszaj z bazylią, śmietaną i startym serem

Krok 3

Wszystkie składniki połącz z makaronem i gotuj na wolnym ogniu 4-5 minut, cały czas mieszają

Krok 4

Posyp rozdrobnionymi orzechami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej