Makaron z bazylią i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z bazylią i orzechami

Autor: kejsu kejsu

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

280 gramów

24 gramy

120 gramów

80 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente

Krok 2

Posiekany czosnek wymieszaj z bazylią, śmietaną i startym serem

Krok 3

Wszystkie składniki połącz z makaronem i gotuj na wolnym ogniu 4-5 minut, cały czas mieszają

Krok 4

Posyp rozdrobnionymi orzechami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z bazylią i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej