
Składniki
280 gramów
24 gramy
120 gramów
80 gramów
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente
Krok 2
Posiekany czosnek wymieszaj z bazylią, śmietaną i startym serem
Krok 3
Wszystkie składniki połącz z makaronem i gotuj na wolnym ogniu 4-5 minut, cały czas mieszają
Krok 4
Posyp rozdrobnionymi orzechami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej