Porowo – kalafiorowa witaminka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Porowo – kalafiorowa witaminka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

0.5 pęczka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory i ogórka pokrój w plasterki.

Krok 2

Kalafiora podziel na różyczki, a szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Jogurt wymieszaj z posiekaną miętą, przypraw solą.

Krok 4

Warzywa włóż do salaterki i delikatnie wymieszaj. Polej sosem, posyp szczypiorkiem i pieprzem. Schłodź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porowo – kalafiorowa witaminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porowo – kalafiorowa witaminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porowo – kalafiorowa witaminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porowo – kalafiorowa witaminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porowo – kalafiorowa witaminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porowo – kalafiorowa witaminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porowo – kalafiorowa witaminka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Porowo – kalafiorowa witaminka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej