
Składniki
null
null
0.5 szklanki
0.5 pęczka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory i ogórka pokrój w plasterki.
Krok 2
Kalafiora podziel na różyczki, a szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z posiekaną miętą, przypraw solą.
Krok 4
Warzywa włóż do salaterki i delikatnie wymieszaj. Polej sosem, posyp szczypiorkiem i pieprzem. Schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej