
Składniki
null
null
0.5 szklanki
0.5 pęczka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory i ogórka pokrój w plasterki.
Krok 2
Kalafiora podziel na różyczki, a szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z posiekaną miętą, przypraw solą.
Krok 4
Warzywa włóż do salaterki i delikatnie wymieszaj. Polej sosem, posyp szczypiorkiem i pieprzem. Schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej