
Składniki
null
null
0.5 szklanki
0.5 pęczka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory i ogórka pokrój w plasterki.
Krok 2
Kalafiora podziel na różyczki, a szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Jogurt wymieszaj z posiekaną miętą, przypraw solą.
Krok 4
Warzywa włóż do salaterki i delikatnie wymieszaj. Polej sosem, posyp szczypiorkiem i pieprzem. Schłodź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej