
Składniki
0.5 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
null
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebulę, zetnij ich wierzchy i wydrąż środek, pozostawiając dwie warstwy miąższu.

Krok 2
Wyjmij kaszankę z osłonek i przełóż do miseczki.

Krok 3
Wymieszaj ją z tartym oscypkiem, majerankiem oraz przyprawą Delikat Knorr.

Krok 4
Wysmaruj folię aluminiową olejem. Następnie napełnij wydrążone cebule kaszanką, ułóż je na przygotowanej folii, po czym szczelnie zawiń. Grilluj cebule przez około 20 minut i podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej