Cebulowe bomby z kaszanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe bomby z kaszanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

50 gramów

null

2 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, zetnij ich wierzchy i wydrąż środek, pozostawiając dwie warstwy miąższu.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 1

Krok 2

Wyjmij kaszankę z osłonek i przełóż do miseczki.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj ją z tartym oscypkiem, majerankiem oraz przyprawą Delikat Knorr.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 3

Krok 4

Wysmaruj folię aluminiową olejem. Następnie napełnij wydrążone cebule kaszanką, ułóż je na przygotowanej folii, po czym szczelnie zawiń. Grilluj cebule przez około 20 minut i podawaj.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej