Cebulowe bomby z kaszanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

168 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

50 gramów

null

2 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, zetnij ich wierzchy i wydrąż środek, pozostawiając dwie warstwy miąższu.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 1

Krok 2

Wyjmij kaszankę z osłonek i przełóż do miseczki.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj ją z tartym oscypkiem, majerankiem oraz przyprawą Delikat Knorr.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 3

Krok 4

Wysmaruj folię aluminiową olejem. Następnie napełnij wydrążone cebule kaszanką, ułóż je na przygotowanej folii, po czym szczelnie zawiń. Grilluj cebule przez około 20 minut i podawaj.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Crostini z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej