Cebulowe bomby z kaszanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe bomby z kaszanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
170 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

null

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, zetnij ich wierzchy i wydrąż środek, pozostawiając dwie warstwy miąższu.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 1

Krok 2

Wyjmij kaszankę z osłonek i przełóż do miseczki.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj ją z tartym oscypkiem, majerankiem oraz przyprawą Delikat Knorr.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 3

Krok 4

Wysmaruj folię aluminiową olejem. Następnie napełnij wydrążone cebule kaszanką, ułóż je na przygotowanej folii, po czym szczelnie zawiń. Grilluj cebule przez około 20 minut i podawaj.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczone papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cebulowe bomby z kaszankąCebulowe bomby z kaszanką

Obierz cebulę, zetnij ich wierzchy i wydrąż środek, pozostawiając dwie warstwy miąższu.