Cebulowe bomby z kaszanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebulowe bomby z kaszanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

168 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

null

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz cebulę, zetnij ich wierzchy i wydrąż środek, pozostawiając dwie warstwy miąższu.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 1

Krok 2

Wyjmij kaszankę z osłonek i przełóż do miseczki.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj ją z tartym oscypkiem, majerankiem oraz przyprawą Delikat Knorr.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 3

Krok 4

Wysmaruj folię aluminiową olejem. Następnie napełnij wydrążone cebule kaszanką, ułóż je na przygotowanej folii, po czym szczelnie zawiń. Grilluj cebule przez około 20 minut i podawaj.

Cebulowe bomby z kaszanką - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebulowe bomby z kaszanką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cebulowe bomby z kaszankąCebulowe bomby z kaszanką

Obierz cebulę, zetnij ich wierzchy i wydrąż środek, pozostawiając dwie warstwy miąższu.