
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pietruszkę, marchew i seler obieramy i gotujemy aż zmiękną. Wyciągamy, kroimy. Wkładamy z powrotem do wywaru.
Krok 2
Dodajemy kostki rosołowe, rybę i sok z cytryny. Gotujemy na małym ogniu 15 minut.
Krok 3
Śmietankę mieszamy z mąką. Dodajemy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej