Zupa z halibuta przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z halibuta

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pietruszkę, marchew i seler obieramy i gotujemy aż zmiękną. Wyciągamy, kroimy. Wkładamy z powrotem do wywaru.

Krok 2

Dodajemy kostki rosołowe, rybę i sok z cytryny. Gotujemy na małym ogniu 15 minut.

Krok 3

Śmietankę mieszamy z mąką. Dodajemy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Postnica
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej