Zupa z halibuta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z halibuta

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pietruszkę, marchew i seler obieramy i gotujemy aż zmiękną. Wyciągamy, kroimy. Wkładamy z powrotem do wywaru.

Krok 2

Dodajemy kostki rosołowe, rybę i sok z cytryny. Gotujemy na małym ogniu 15 minut.

Krok 3

Śmietankę mieszamy z mąką. Dodajemy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z halibuta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej