Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pietruszkę, marchew i seler obieramy i gotujemy aż zmiękną. Wyciągamy, kroimy. Wkładamy z powrotem do wywaru.
Krok 2
Dodajemy kostki rosołowe, rybę i sok z cytryny. Gotujemy na małym ogniu 15 minut.
Krok 3
Śmietankę mieszamy z mąką. Dodajemy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej