Pomidorowa z pierożkami Tortelini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z pierożkami Tortelini

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

0.25 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

10 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić wodę na ugotowanie Tortellini. Osolić ją szczypta soli.

Krok 2

W drugim garnuszku zagotować 1/2 litra wody na zupę. Wrzucić do niej kostkę bulionową.

Krok 3

W miseczce rozetrzeć koncentrat pomidorowy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Wlać do wywaru.

Krok 4

Doprawić do smaku miodem i pieprzem. Tortellini wrzucać na wrzątek i gotować 15 minut (chyba, że na opakowaniu jest inaczej). Odcedzić.

Krok 5

Ułożyć pierożki na talerzach. Zalać gorącą zupą. Brzegi talerza dekorować usiekaną bazylią a całość natką pietruszki. W kilka minut ulubiona zupa pomidorowa we włoskim stylu.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej