
Składniki
1 sztuka
0.5 litra
10 dekagramów
2 łyżki
0.25 łyżeczki
4 łyżki
1 sztuka
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nastawić wodę na ugotowanie Tortellini. Osolić ją szczypta soli.
Krok 2
W drugim garnuszku zagotować 1/2 litra wody na zupę. Wrzucić do niej kostkę bulionową.
Krok 3
W miseczce rozetrzeć koncentrat pomidorowy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Wlać do wywaru.
Krok 4
Doprawić do smaku miodem i pieprzem. Tortellini wrzucać na wrzątek i gotować 15 minut (chyba, że na opakowaniu jest inaczej). Odcedzić.
Krok 5
Ułożyć pierożki na talerzach. Zalać gorącą zupą. Brzegi talerza dekorować usiekaną bazylią a całość natką pietruszki. W kilka minut ulubiona zupa pomidorowa we włoskim stylu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej