Pomidorowa z pierożkami Tortelini

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 litra

10 dekagramów

2 łyżki

0.25 łyżeczki

4 łyżki

1 sztuka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić wodę na ugotowanie Tortellini. Osolić ją szczypta soli.

Krok 2

W drugim garnuszku zagotować 1/2 litra wody na zupę. Wrzucić do niej kostkę bulionową.

Krok 3

W miseczce rozetrzeć koncentrat pomidorowy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Wlać do wywaru.

Krok 4

Doprawić do smaku miodem i pieprzem. Tortellini wrzucać na wrzątek i gotować 15 minut (chyba, że na opakowaniu jest inaczej). Odcedzić.

Krok 5

Ułożyć pierożki na talerzach. Zalać gorącą zupą. Brzegi talerza dekorować usiekaną bazylią a całość natką pietruszki. W kilka minut ulubiona zupa pomidorowa we włoskim stylu.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z pierożkami Tortelini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rybna soljanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej