
Składniki
6 sztuk
750 mililitrów
1 szczypta
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Kiedy będzie gotowa dolać wino, gotować chwilę aż wino zredukuje się o połowę. Wrzucić tymianek , dolać wrzącą wodę, zagotować chwilę razem, dodać francuską zupe cebulowa i mini kosteczke czosnkową. Gotować razem 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Na patelni na maśle usmażyć kromki z bagietki, na każda dać po plastrze sera, zapiec żeby ser się stopił.Można posypać ziołami.
Krok 3
Do miski wlać porcje zupy,na górę ułożyć kromki bagietki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej