
Składniki
6 sztuk
750 mililitrów
1 szczypta
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
250 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Kiedy będzie gotowa dolać wino, gotować chwilę aż wino zredukuje się o połowę. Wrzucić tymianek , dolać wrzącą wodę, zagotować chwilę razem, dodać francuską zupe cebulowa i mini kosteczke czosnkową. Gotować razem 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Na patelni na maśle usmażyć kromki z bagietki, na każda dać po plastrze sera, zapiec żeby ser się stopił.Można posypać ziołami.
Krok 3
Do miski wlać porcje zupy,na górę ułożyć kromki bagietki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej