Zupa cebulowa na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa na winie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

250 mililitrów

750 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

6 sztuk

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Kiedy będzie gotowa dolać wino, gotować chwilę aż wino zredukuje się o połowę. Wrzucić tymianek , dolać wrzącą wodę, zagotować chwilę razem, dodać francuską zupe cebulowa i mini kosteczke czosnkową. Gotować razem 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Na patelni na maśle usmażyć kromki z bagietki, na każda dać po plastrze sera, zapiec żeby ser się stopił.Można posypać ziołami.

Krok 3

Do miski wlać porcje zupy,na górę ułożyć kromki bagietki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej