Zupa cebulowa na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa cebulowa na winie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

750 mililitrów

1 szczypta

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Kiedy będzie gotowa dolać wino, gotować chwilę aż wino zredukuje się o połowę. Wrzucić tymianek , dolać wrzącą wodę, zagotować chwilę razem, dodać francuską zupe cebulowa i mini kosteczke czosnkową. Gotować razem 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 2

Na patelni na maśle usmażyć kromki z bagietki, na każda dać po plastrze sera, zapiec żeby ser się stopił.Można posypać ziołami.

Krok 3

Do miski wlać porcje zupy,na górę ułożyć kromki bagietki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa cebulowa na winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej