
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
null
null
null
1 pęczek
1 litr
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Flaczki umyj dokładni i obgotuj przez kilka minut, po czym odcedź i zagotuj ponownie w świeżej wodzie.
Krok 2
Cebulkę obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obraną i pokrojoną w małe kawałki włoszczyznę i przesmaż.
Krok 3
Wymieszaj z flakami i podlej ciepłym bulionem Knorr.
Krok 4
Duś na małym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej