
Składniki
1 sztuka
1 pęczek
null
null
null
1 pęczek
1 litr
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Flaczki umyj dokładni i obgotuj przez kilka minut, po czym odcedź i zagotuj ponownie w świeżej wodzie.
Krok 2
Cebulkę obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obraną i pokrojoną w małe kawałki włoszczyznę i przesmaż.
Krok 3
Wymieszaj z flakami i podlej ciepłym bulionem Knorr.
Krok 4
Duś na małym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej