Flaczki wołowe na sposób warszawski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaczki wołowe na sposób warszawski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

null

null

null

1 pęczek

1 litr

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaczki umyj dokładni i obgotuj przez kilka minut, po czym odcedź i zagotuj ponownie w świeżej wodzie.

Krok 2

Cebulkę obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obraną i pokrojoną w małe kawałki włoszczyznę i przesmaż.

Krok 3

Wymieszaj z flakami i podlej ciepłym bulionem Knorr.

Krok 4

Duś na małym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej