Flaczki wołowe na sposób warszawski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flaczki wołowe na sposób warszawski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

null

null

null

1 pęczek

1 litr

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Flaczki umyj dokładni i obgotuj przez kilka minut, po czym odcedź i zagotuj ponownie w świeżej wodzie.

Krok 2

Cebulkę obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obraną i pokrojoną w małe kawałki włoszczyznę i przesmaż.

Krok 3

Wymieszaj z flakami i podlej ciepłym bulionem Knorr.

Krok 4

Duś na małym ogniu do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flaczki wołowe na sposób warszawski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej