
Składniki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 plaster
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
5 sztuk
7 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę, seler obieram. Wszystkie warzywa myję. Botwinę kroję. Liście dodam do zupy na końcu. Marchew, seler kroję w plastry. Por drobno kroję. W garnku rozgrzewam olej, przesmażam por, marchewkę, seler, po chwili dodaję łodyżki botwiny pokrojone. Wlewam około 2 litry wody. Dodaję kostkę Knorr Bulion warzywny, jedną kostkę cebulka.
Krok 2
Gotuje na wolnym ogniu około 15 minut. W tym czasie obieram ziemniaki i kroję w plastry. Przekładam do miski, dodaję kostkę pokruszoną cebulka i czosnek, pieprz, trzy łyżki oleju. Mieszam w marynacie.
Krok 3
Ziemniaki przekładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piekę około 15 minut w nagrzanym piekarniku temp 200 stopni. Pod koniec gotowania zupy dodaję liście botwiny i gotuję jeszcze 5 minut. Na końcu wlewam mleczko kokosowe i doprawiam solą jeżeli jest taka konieczność. Zupę podaję z ziemniakami i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































