Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

4 plastry

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i drobno posiekaj.

Krok 2

Mięso włóż mięso do miseczki, dodaj czosnek, piwo, cukier, sos worcester i oliwę.

Krok 3

Marynatą natrzyj mięso i odstaw na 3 godziny.

Krok 4

Po wyjęciu z marynaty, natrzyj pieprzem i upiecz na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej