Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

4 plastry

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i drobno posiekaj.

Krok 2

Mięso włóż mięso do miseczki, dodaj czosnek, piwo, cukier, sos worcester i oliwę.

Krok 3

Marynatą natrzyj mięso i odstaw na 3 godziny.

Krok 4

Po wyjęciu z marynaty, natrzyj pieprzem i upiecz na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej