
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
4 plastry
2 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obierz i drobno posiekaj.
Krok 2
Mięso włóż mięso do miseczki, dodaj czosnek, piwo, cukier, sos worcester i oliwę.
Krok 3
Marynatą natrzyj mięso i odstaw na 3 godziny.
Krok 4
Po wyjęciu z marynaty, natrzyj pieprzem i upiecz na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej