Suflet podstawowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.6 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść w rondelku i dodaj mąkę. Zrób zasmażkę. Dolej mleko i bardzo energicznie wymieszaj.

Suflet podstawowy  - Krok 1

Krok 2

Dopraw mielonym pieprzem, solą oraz gałką muszkatołową. Zagotuj cały czas mieszając. Powinien powstać klasyczny sos beszamel

Suflet podstawowy  - Krok 2

Krok 3

Gotowy sos odstaw na bok aby lekko ostygł. Następnie dodaj do niego żółtka.

Suflet podstawowy  - Krok 3

Krok 4

Z białek i szczypty soli ubij bardzo sztywną pianę.

Suflet podstawowy  - Krok 4

Krok 5

Teraz wymieszaj delikatnie, aczkolwiek energicznie i zdecydowanie pianę z białek z całą masą.

Suflet podstawowy  - Krok 5

Krok 6

Kokilki wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ostrożnie masę na suflet do kokilek do ¾ wysokości naczynia. Masa powinna być równa na wierzchu. Piecz w wcześniej rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 minut. W trakcie nie otwieraj pieca. Podawaj natychmiast po upieczeniu.

Suflet podstawowy  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Suflet podstawowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Suflet podstawowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Suflet podstawowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Suflet podstawowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Suflet podstawowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Suflet podstawowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Suflet podstawowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej