
Składniki
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorom obcinamy "główki" i wydrążamy środek, następnie solimy i pieprzymy.
Krok 2
Do pomidorów dajemy pokrojony wcześniej w kostkę ser, kolejności dowolna :) Przykrywamy "główką" i zawijamy w folię aluminiową.
Krok 3
Pieczemy na grillu około 15 minut. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej