Nadziewana pieczeń wołowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

128

5 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

1

1

80 gramów

1 kilogram

4 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

0.5 pęczka

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, posiekaj obraną, umytą cebulę oraz 150 gram pieczarek. Podsmaż boczek wraz z cebula i pieczarkami, dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Na umytej i osuszonej wołowinie ułóż nadzienie (jeśli jest bardzo gruba, możesz lekko roztłuc), zwiń dłuższym bokiem, zwiąż. Roladę ułóż w dużej brytfance, polej dwiema łyżkami margaryny.

Krok 3

Piecz 90 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotuj sos do pieczeni Knorr - w 250 ml zimnej wody rozprowadź zawartość opakowania, wymieszaj i zagotuj. Po upieczeniu mięsa dodaj jeszcze sos naturalny i zagotuj.

Krok 4

W tym czasie oczyść i pokrój na drobne kawałki włoszczyznę, na 30 minut przed końcem pieczenia dodaj ją do mięsa, podlej winiakiem i 0,5 l wody.

Krok 5

Przygotuj pozostałe warzywa - pokrój resztę pieczarek, pokrój je na ćwiartki, pokrój pozostałe, obrane wcześniej cebule, zdejmij skórę z pomidorów, usuń środki z pestkami i drobno je pokrój (możesz 2 ćwiartki zostawić do dekoracji), posiekaj pietruszkę.

Krok 6

Na patelni smaż 10 min pieczarki, dopraw je solą i pieprzem, dodaj pomidory i pietruszkę. Upieczone mięso pokrój w plastry, podawaj z warzywami i sosem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
15 osób ogląda przepis:
Sałatka z tuńczykiem
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej