
Składniki
3 sztuki
80 gramów
1 kilogram
4 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
1 łyżka
5 łyżek
1
1 pęczek
1 szczypta
1
5 łyżek
5 łyżek
1.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę, posiekaj obraną, umytą cebulę oraz 150 gram pieczarek. Podsmaż boczek wraz z cebula i pieczarkami, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Na umytej i osuszonej wołowinie ułóż nadzienie (jeśli jest bardzo gruba, możesz lekko roztłuc), zwiń dłuższym bokiem, zwiąż. Roladę ułóż w dużej brytfance, polej dwiema łyżkami margaryny.
Krok 3
Piecz 90 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotuj sos do pieczeni Knorr - w 250 ml zimnej wody rozprowadź zawartość opakowania, wymieszaj i zagotuj. Po upieczeniu mięsa dodaj jeszcze sos naturalny i zagotuj.
Krok 4
W tym czasie oczyść i pokrój na drobne kawałki włoszczyznę, na 30 minut przed końcem pieczenia dodaj ją do mięsa, podlej winiakiem i 0,5 l wody.
Krok 5
Przygotuj pozostałe warzywa - pokrój resztę pieczarek, pokrój je na ćwiartki, pokrój pozostałe, obrane wcześniej cebule, zdejmij skórę z pomidorów, usuń środki z pestkami i drobno je pokrój (możesz 2 ćwiartki zostawić do dekoracji), posiekaj pietruszkę.
Krok 6
Na patelni smaż 10 min pieczarki, dopraw je solą i pieprzem, dodaj pomidory i pietruszkę. Upieczone mięso pokrój w plastry, podawaj z warzywami i sosem Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































