
Składniki
3 sztuki
80 gramów
1 kilogram
4 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
1 łyżka
5 łyżek
1
1 pęczek
1 szczypta
1
5 łyżek
5 łyżek
1.2 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę, posiekaj obraną, umytą cebulę oraz 150 gram pieczarek. Podsmaż boczek wraz z cebula i pieczarkami, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Na umytej i osuszonej wołowinie ułóż nadzienie (jeśli jest bardzo gruba, możesz lekko roztłuc), zwiń dłuższym bokiem, zwiąż. Roladę ułóż w dużej brytfance, polej dwiema łyżkami margaryny.
Krok 3
Piecz 90 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotuj sos do pieczeni Knorr - w 250 ml zimnej wody rozprowadź zawartość opakowania, wymieszaj i zagotuj. Po upieczeniu mięsa dodaj jeszcze sos naturalny i zagotuj.
Krok 4
W tym czasie oczyść i pokrój na drobne kawałki włoszczyznę, na 30 minut przed końcem pieczenia dodaj ją do mięsa, podlej winiakiem i 0,5 l wody.
Krok 5
Przygotuj pozostałe warzywa - pokrój resztę pieczarek, pokrój je na ćwiartki, pokrój pozostałe, obrane wcześniej cebule, zdejmij skórę z pomidorów, usuń środki z pestkami i drobno je pokrój (możesz 2 ćwiartki zostawić do dekoracji), posiekaj pietruszkę.
Krok 6
Na patelni smaż 10 min pieczarki, dopraw je solą i pieprzem, dodaj pomidory i pietruszkę. Upieczone mięso pokrój w plastry, podawaj z warzywami i sosem Knorr.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej