Nadziewana pieczeń wołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Nadziewana pieczeń wołowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

1

1

80 gramów

1 kilogram

4 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

0.5 pęczka

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, posiekaj obraną, umytą cebulę oraz 150 gram pieczarek. Podsmaż boczek wraz z cebula i pieczarkami, dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Na umytej i osuszonej wołowinie ułóż nadzienie (jeśli jest bardzo gruba, możesz lekko roztłuc), zwiń dłuższym bokiem, zwiąż. Roladę ułóż w dużej brytfance, polej dwiema łyżkami margaryny.

Krok 3

Piecz 90 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotuj sos do pieczeni Knorr - w 250 ml zimnej wody rozprowadź zawartość opakowania, wymieszaj i zagotuj. Po upieczeniu mięsa dodaj jeszcze sos naturalny i zagotuj.

Krok 4

W tym czasie oczyść i pokrój na drobne kawałki włoszczyznę, na 30 minut przed końcem pieczenia dodaj ją do mięsa, podlej winiakiem i 0,5 l wody.

Krok 5

Przygotuj pozostałe warzywa - pokrój resztę pieczarek, pokrój je na ćwiartki, pokrój pozostałe, obrane wcześniej cebule, zdejmij skórę z pomidorów, usuń środki z pestkami i drobno je pokrój (możesz 2 ćwiartki zostawić do dekoracji), posiekaj pietruszkę.

Krok 6

Na patelni smaż 10 min pieczarki, dopraw je solą i pieprzem, dodaj pomidory i pietruszkę. Upieczone mięso pokrój w plastry, podawaj z warzywami i sosem Knorr.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewana pieczeń wołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej