
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
null
null
0.5 kilograma
500 gramów
null
null
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę i maślankę zagnieć na jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkuj, podsypując mąką.
Krok 2
Mięso zmiel przez maszynkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.
Krok 3
Dodaj obrane, surowe, starte na tarce ziemniaki.
Krok 4
Przesmaż, dopraw do smaku i ostudź farsz.
Krok 5
Z ciasta wkrawaj szklanką krążki, na każdy nałóż odrobinę nadzienia i zlep w pierogi. Gotuj przez kilka minut w lekko osolone wrzącej wodzie.
Krok 6
Wiejskie pierogi z ziemniakami i mięsem podawaj ze skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























