Składniki
4 sztuki
2 sztuki
null
null
0.5 kilograma
500 gramów
null
null
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę i maślankę zagnieć na jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkuj, podsypując mąką.
Krok 2
Mięso zmiel przez maszynkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.
Krok 3
Dodaj obrane, surowe, starte na tarce ziemniaki.
Krok 4
Przesmaż, dopraw do smaku i ostudź farsz.
Krok 5
Z ciasta wkrawaj szklanką krążki, na każdy nałóż odrobinę nadzienia i zlep w pierogi. Gotuj przez kilka minut w lekko osolone wrzącej wodzie.
Krok 6
Wiejskie pierogi z ziemniakami i mięsem podawaj ze skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej