Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

null

null

0.5 kilograma

500 gramów

null

null

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę i maślankę zagnieć na jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkuj, podsypując mąką.

Krok 2

Mięso zmiel przez maszynkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 3

Dodaj obrane, surowe, starte na tarce ziemniaki.

Krok 4

Przesmaż, dopraw do smaku i ostudź farsz.

Krok 5

Z ciasta wkrawaj szklanką krążki, na każdy nałóż odrobinę nadzienia i zlep w pierogi. Gotuj przez kilka minut w lekko osolone wrzącej wodzie.

Krok 6

Wiejskie pierogi z ziemniakami i mięsem podawaj ze skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryż ze szparagami
czas przygotowania
53 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej