Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

null

null

0.5 kilograma

500 gramów

null

null

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę i maślankę zagnieć na jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkuj, podsypując mąką.

Krok 2

Mięso zmiel przez maszynkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 3

Dodaj obrane, surowe, starte na tarce ziemniaki.

Krok 4

Przesmaż, dopraw do smaku i ostudź farsz.

Krok 5

Z ciasta wkrawaj szklanką krążki, na każdy nałóż odrobinę nadzienia i zlep w pierogi. Gotuj przez kilka minut w lekko osolone wrzącej wodzie.

Krok 6

Wiejskie pierogi z ziemniakami i mięsem podawaj ze skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej