Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

null

null

0.5 kilograma

500 gramów

null

null

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę i maślankę zagnieć na jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkuj, podsypując mąką.

Krok 2

Mięso zmiel przez maszynkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.

Krok 3

Dodaj obrane, surowe, starte na tarce ziemniaki.

Krok 4

Przesmaż, dopraw do smaku i ostudź farsz.

Krok 5

Z ciasta wkrawaj szklanką krążki, na każdy nałóż odrobinę nadzienia i zlep w pierogi. Gotuj przez kilka minut w lekko osolone wrzącej wodzie.

Krok 6

Wiejskie pierogi z ziemniakami i mięsem podawaj ze skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie pirogi z mięsem i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej