
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy i kroimy w średniej wielkości kawałki. Układamy w półmisku.
Krok 2
Cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy i posypujemy pomidory.Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i 2 szczyptami soli i pieprzu.
Krok 3
Miętę drobno siekamy i dodajemy do sosu.Chwilkę dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę.Podajemy od razu ,gdyż wtedy najlepiej smakuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej