Orzeżwiające pomidorki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeżwiające pomidorki

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory myjemy i kroimy w średniej wielkości kawałki. Układamy w półmisku.

Krok 2

Cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy i posypujemy pomidory.Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i 2 szczyptami soli i pieprzu.

Krok 3

Miętę drobno siekamy i dodajemy do sosu.Chwilkę dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę.Podajemy od razu ,gdyż wtedy najlepiej smakuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeżwiające pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeżwiające pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeżwiające pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeżwiające pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeżwiające pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeżwiające pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeżwiające pomidorki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeżwiające pomidorki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej