
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy i kroimy w średniej wielkości kawałki. Układamy w półmisku.
Krok 2
Cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy i posypujemy pomidory.Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i 2 szczyptami soli i pieprzu.
Krok 3
Miętę drobno siekamy i dodajemy do sosu.Chwilkę dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę.Podajemy od razu ,gdyż wtedy najlepiej smakuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej