
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy i kroimy w średniej wielkości kawałki. Układamy w półmisku.
Krok 2
Cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy i posypujemy pomidory.Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i 2 szczyptami soli i pieprzu.
Krok 3
Miętę drobno siekamy i dodajemy do sosu.Chwilkę dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę.Podajemy od razu ,gdyż wtedy najlepiej smakuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej