Radosna sałatka z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Radosna sałatka z awokado

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórkę z jednego pomarańcza otrzyj ze skóry, oba obierz i okrój z białych części i wytnij z nich segmenty. Posiekaj chili i natkę kolendry. Awokado obierz, pokrój w cząstki, pomidory przekrój na pół, cebulę pokrój w piórka. Sałatę z grubsza rozdrobnij, fasolę z puszki przemyj zimną wodą.

Krok 2

W dużej misce pomieszaj oliwę z oliwek, trzy łyżki wody, sos sałatkowy Knorr, chili i skórkę z jednego pomarańcza.

Krok 3

W gotowym sosie wymieszaj wszystkie składniki sałatki, a następnie rozłóż je w odpowiednie naczynia.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać garść chipsów nachos. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej