Radosna sałatka z awokado
NOWY PRZEPIS
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórkę z jednego pomarańcza otrzyj ze skóry, oba obierz i okrój z białych części i wytnij z nich segmenty. Posiekaj chili i natkę kolendry. Awokado obierz, pokrój w cząstki, pomidory przekrój na pół, cebulę pokrój w piórka. Sałatę z grubsza rozdrobnij, fasolę z puszki przemyj zimną wodą.
Krok 2
W dużej misce pomieszaj oliwę z oliwek, trzy łyżki wody, sos sałatkowy Knorr, chili i skórkę z jednego pomarańcza.
Krok 3
W gotowym sosie wymieszaj wszystkie składniki sałatki, a następnie rozłóż je w odpowiednie naczynia.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać garść chipsów nachos. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej