Radosna sałatka z awokado
NOWY PRZEPIS
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórkę z jednego pomarańcza otrzyj ze skóry, oba obierz i okrój z białych części i wytnij z nich segmenty. Posiekaj chili i natkę kolendry. Awokado obierz, pokrój w cząstki, pomidory przekrój na pół, cebulę pokrój w piórka. Sałatę z grubsza rozdrobnij, fasolę z puszki przemyj zimną wodą.
Krok 2
W dużej misce pomieszaj oliwę z oliwek, trzy łyżki wody, sos sałatkowy Knorr, chili i skórkę z jednego pomarańcza.
Krok 3
W gotowym sosie wymieszaj wszystkie składniki sałatki, a następnie rozłóż je w odpowiednie naczynia.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać garść chipsów nachos. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej