Radosna sałatka z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Radosna sałatka z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

2 łyżki

25 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze obierz, usuń białe błonki i potnij na mniejsze kawałki. Ułóż w salaterce.

Krok 2

Pomidory obierz ze skórek, rozkrój na ósemki, a awokado obierz i pokrój w plastry. Przykryj pomarańcze.

Krok 3

Natkę pietruszki posiekaj, wymieszaj z oliwą, sokiem cytrynowym, winnym octem i przyprawami. Polej sałatkę.

Krok 4

Na wierzchu ułóż pokrojoną w piórka cebulę, płatki migdałów i połówki oliwek.

Krok 5

Sałatkę włóż do lodówki na 1-2 godziny.

Krok 6

Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej