Radosna sałatka z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Radosna sałatka z awokado

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórkę z jednego pomarańcza otrzyj ze skóry, oba obierz i okrój z białych części i wytnij z nich segmenty. Posiekaj chili i natkę kolendry. Awokado obierz, pokrój w cząstki, pomidory przekrój na pół, cebulę pokrój w piórka. Sałatę z grubsza rozdrobnij, fasolę z puszki przemyj zimną wodą.

Krok 2

W dużej misce pomieszaj oliwę z oliwek, trzy łyżki wody, sos sałatkowy Knorr, chili i skórkę z jednego pomarańcza.

Krok 3

W gotowym sosie wymieszaj wszystkie składniki sałatki, a następnie rozłóż je w odpowiednie naczynia.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać garść chipsów nachos. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Przekąska vege
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej