Radosna sałatka z awokado
NOWY PRZEPIS
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 pęczek
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skórkę z jednego pomarańcza otrzyj ze skóry, oba obierz i okrój z białych części i wytnij z nich segmenty. Posiekaj chili i natkę kolendry. Awokado obierz, pokrój w cząstki, pomidory przekrój na pół, cebulę pokrój w piórka. Sałatę z grubsza rozdrobnij, fasolę z puszki przemyj zimną wodą.
Krok 2
W dużej misce pomieszaj oliwę z oliwek, trzy łyżki wody, sos sałatkowy Knorr, chili i skórkę z jednego pomarańcza.
Krok 3
W gotowym sosie wymieszaj wszystkie składniki sałatki, a następnie rozłóż je w odpowiednie naczynia.

Dobra rada:
Do sałatki możesz dodać garść chipsów nachos. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej