Radosna sałatka z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Radosna sałatka z awokado

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórkę z jednego pomarańcza otrzyj ze skóry, oba obierz i okrój z białych części i wytnij z nich segmenty. Posiekaj chili i natkę kolendry. Awokado obierz, pokrój w cząstki, pomidory przekrój na pół, cebulę pokrój w piórka. Sałatę z grubsza rozdrobnij, fasolę z puszki przemyj zimną wodą.

Krok 2

W dużej misce pomieszaj oliwę z oliwek, trzy łyżki wody, sos sałatkowy Knorr, chili i skórkę z jednego pomarańcza.

Krok 3

W gotowym sosie wymieszaj wszystkie składniki sałatki, a następnie rozłóż je w odpowiednie naczynia.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki możesz dodać garść chipsów nachos. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Dominiki Miecznikowskiej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Radosna sałatka z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej