
Składniki
2 szklanki
6 łyżek
2 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
5 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z 4 łyżek cukru i wody ugotuj syrop.
Krok 2
Brzoskwinie pokrój na ćwiartki, usuń pestki i obgotuj w syropie. Ułóż w salaterkach.
Krok 3
Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru, dodaj czekoladę i mąkę ziemniaczaną.
Krok 4
Następnie zalej wrzącym mlekiem i mieszaj. Brzoskwinie w salaterce zalej lekko przestudzonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej