Brzoskwinie w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brzoskwinie w czekoladzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 łyżek

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z 4 łyżek cukru i wody ugotuj syrop.

Krok 2

Brzoskwinie pokrój na ćwiartki, usuń pestki i obgotuj w syropie. Ułóż w salaterkach.

Krok 3

Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru, dodaj czekoladę i mąkę ziemniaczaną.

Krok 4

Następnie zalej wrzącym mlekiem i mieszaj. Brzoskwinie w salaterce zalej lekko przestudzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej