
Składniki
2 szklanki
6 łyżek
2 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
5 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z 4 łyżek cukru i wody ugotuj syrop.
Krok 2
Brzoskwinie pokrój na ćwiartki, usuń pestki i obgotuj w syropie. Ułóż w salaterkach.
Krok 3
Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru, dodaj czekoladę i mąkę ziemniaczaną.
Krok 4
Następnie zalej wrzącym mlekiem i mieszaj. Brzoskwinie w salaterce zalej lekko przestudzonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej