
Składniki
2 szklanki
6 łyżek
2 szklanki
3 sztuki
1 łyżka
5 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z 4 łyżek cukru i wody ugotuj syrop.
Krok 2
Brzoskwinie pokrój na ćwiartki, usuń pestki i obgotuj w syropie. Ułóż w salaterkach.
Krok 3
Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru, dodaj czekoladę i mąkę ziemniaczaną.
Krok 4
Następnie zalej wrzącym mlekiem i mieszaj. Brzoskwinie w salaterce zalej lekko przestudzonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej