Brzoskwinie w czekoladzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brzoskwinie w czekoladzie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 łyżek

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z 4 łyżek cukru i wody ugotuj syrop.

Krok 2

Brzoskwinie pokrój na ćwiartki, usuń pestki i obgotuj w syropie. Ułóż w salaterkach.

Krok 3

Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru, dodaj czekoladę i mąkę ziemniaczaną.

Krok 4

Następnie zalej wrzącym mlekiem i mieszaj. Brzoskwinie w salaterce zalej lekko przestudzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brzoskwinie w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Chaczapuri - VIDEO
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej