
Składniki
30 gramów
250 mililitrów
70 gramów
20 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poziomki obierz, opłucz. Część pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem.
Krok 2
Śmietankę ozięb, ubij, a pod koniec ubijania dodaj cukier puder (40 gram).
Krok 3
Następnie wymieszaj z przecierem i nałóż dekoracyjnie do pucharków. Udekoruj poziomkami i groszkiem ptysiowym. Posyp czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej