Krem redaktorski

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

250 mililitrów

70 gramów

20 gramów

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poziomki obierz, opłucz. Część pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem.

Krok 2

Śmietankę ozięb, ubij, a pod koniec ubijania dodaj cukier puder (40 gram).

Krok 3

Następnie wymieszaj z przecierem i nałóż dekoracyjnie do pucharków. Udekoruj poziomkami i groszkiem ptysiowym. Posyp czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej