Składniki
30 gramów
250 mililitrów
70 gramów
20 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poziomki obierz, opłucz. Część pozostaw do dekoracji, część rozbij w mikserze razem z cukrem.
Krok 2
Śmietankę ozięb, ubij, a pod koniec ubijania dodaj cukier puder (40 gram).
Krok 3
Następnie wymieszaj z przecierem i nałóż dekoracyjnie do pucharków. Udekoruj poziomkami i groszkiem ptysiowym. Posyp czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej