Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1.5 kilograma
0.5 szklanki
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora pokrój w krążki, a krążki na połowy.
Krok 2
Na maśle* podduś kurki i pora.
Krok 3
Dodaj białe wino, wymieszaj. Farsz pozostaw do wystudzenia.
Krok 4
Pierś z indyka rozetnij na cienki płat, a następnie nałóż zimny farsz i zroluj.
Krok 5
Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze lub w wodzie. Podawaj z sosem kurkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej