Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1.5 kilograma
0.5 szklanki
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora pokrój w krążki, a krążki na połowy.
Krok 2
Na maśle* podduś kurki i pora.
Krok 3
Dodaj białe wino, wymieszaj. Farsz pozostaw do wystudzenia.
Krok 4
Pierś z indyka rozetnij na cienki płat, a następnie nałóż zimny farsz i zroluj.
Krok 5
Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze lub w wodzie. Podawaj z sosem kurkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej