Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1.5 kilograma
0.5 szklanki
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora pokrój w krążki, a krążki na połowy.
Krok 2
Na maśle* podduś kurki i pora.
Krok 3
Dodaj białe wino, wymieszaj. Farsz pozostaw do wystudzenia.
Krok 4
Pierś z indyka rozetnij na cienki płat, a następnie nałóż zimny farsz i zroluj.
Krok 5
Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze lub w wodzie. Podawaj z sosem kurkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej