Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 kilograma

0.5 szklanki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w krążki, a krążki na połowy.

Krok 2

Na maśle* podduś kurki i pora.

Krok 3

Dodaj białe wino, wymieszaj. Farsz pozostaw do wystudzenia.

Krok 4

Pierś z indyka rozetnij na cienki płat, a następnie nałóż zimny farsz i zroluj.

Krok 5

Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze lub w wodzie. Podawaj z sosem kurkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińska potrawka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej