Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 kilograma

0.5 szklanki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w krążki, a krążki na połowy.

Krok 2

Na maśle* podduś kurki i pora.

Krok 3

Dodaj białe wino, wymieszaj. Farsz pozostaw do wystudzenia.

Krok 4

Pierś z indyka rozetnij na cienki płat, a następnie nałóż zimny farsz i zroluj.

Krok 5

Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze lub w wodzie. Podawaj z sosem kurkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Duszona wieprzowina
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej