Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 kilograma

0.5 szklanki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w krążki, a krążki na połowy.

Krok 2

Na maśle* podduś kurki i pora.

Krok 3

Dodaj białe wino, wymieszaj. Farsz pozostaw do wystudzenia.

Krok 4

Pierś z indyka rozetnij na cienki płat, a następnie nałóż zimny farsz i zroluj.

Krok 5

Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze lub w wodzie. Podawaj z sosem kurkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej