Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 kilograma

0.5 szklanki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w krążki, a krążki na połowy.

Krok 2

Na maśle* podduś kurki i pora.

Krok 3

Dodaj białe wino, wymieszaj. Farsz pozostaw do wystudzenia.

Krok 4

Pierś z indyka rozetnij na cienki płat, a następnie nałóż zimny farsz i zroluj.

Krok 5

Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze lub w wodzie. Podawaj z sosem kurkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Klopsy z mozzarellą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej