Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1.5 kilograma

0.5 szklanki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora pokrój w krążki, a krążki na połowy.

Krok 2

Na maśle* podduś kurki i pora.

Krok 3

Dodaj białe wino, wymieszaj. Farsz pozostaw do wystudzenia.

Krok 4

Pierś z indyka rozetnij na cienki płat, a następnie nałóż zimny farsz i zroluj.

Krok 5

Zawiń w folię spożywczą i gotuj na parze lub w wodzie. Podawaj z sosem kurkowym. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej