Składniki
8 sztuk
1 kilogram
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i cebulę pokrój w kostkę, a czosnek zmiażdż.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, czosnek, paprykę i smaż do momentu, aż warzywa zmiękną.
Krok 3
Teraz wrzuć mięso, dopraw przyprawą Knorr i cały czas smaż, aż wyparuje większość płynu.
Krok 4
Wrzuć pomidory, musztardę, ocet oraz cukier. Smaż jeszcze przez 10 minut.
Krok 5
Bułki przekrój na połowę.
Krok 6
Mięso z warzywami nakładaj na spodnie części bułek i przykrywaj górnymi częściami. Możesz podawać z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka Sloppy Joe
Kanapka Sloppy Joe została wymyślona w jednym z amerykańskich barów zlokalizowanych w znajdującej się na Florydzie miejscowości Key West. Tak bardzo zasmakowała ona klientom, że po krótkim czasie zaczęła być sprzedawana w całych Stanach Zjednoczonych. Kanapką tą zajadała się również jedna z bohaterek popularnego w latach dziewięćdziesiątych filmu „Czy to Ty, czy to ja”. Potrawa swoją nazwę wzięła od amerykańskiego słowa „sloppy”, co oznacza niechlujny. Ze względu na dużą zawartość mięsa oraz sosu, z łatwością możemy pobrudzić się w trakcie jej jedzenia, lecz jej walory smakowe są zdecydowanie tego warte. Potrawa ta do gustu przypadnie zwłaszcza mężczyznom, a to ze względu na fakt, że jest bardzo treściwa. Stanowi ona połączenie bułki pszennej, mięsa mielonego oraz sosu pomidorowego przygotowywanego na bazie pomidorów świeżych lub z puszki, cebuli, czosnku, soli oraz pieprzu. Aby nadać mu bardziej wyrazistego smaku, możesz dodać do niego pół łyżeczki musztardy lub tabasco.