Bułgarskie kotlety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułgarskie kotlety

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

3 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, liście laurowe pokrusz.

Krok 2

Olej podgrzej i wymieszaj z czosnkiem, solą, liśćmi laurowymi, tymiankiem i pieprzem.

Krok 3

Marynatą posmaruj mięso i odstaw na 24 godziny.

Krok 4

Na drugi dzień stłucz kotlety i posmaruj olejem. Piecz na ruszcie około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułgarskie kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułgarskie kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułgarskie kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułgarskie kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułgarskie kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułgarskie kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułgarskie kotlety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułgarskie kotlety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej