Składniki
2 łyżki
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
15 dekagramów
3 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiory podziel na różyczki, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek oraz orzechy. Podsmaż.
Krok 3
Dodaj kalafiory oraz natkę pietruszki i smaż przez 5 minut.
Krok 4
Dolej szklankę wody, przecież pomidorowy i dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 25 minut.
Krok 5
Warzywa wyłóż na półmisek i posyp startym serem.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej