Kalafior w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

15 dekagramów

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiory podziel na różyczki, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek oraz orzechy. Podsmaż.

Krok 3

Dodaj kalafiory oraz natkę pietruszki i smaż przez 5 minut.

Krok 4

Dolej szklankę wody, przecież pomidorowy i dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 25 minut.

Krok 5

Warzywa wyłóż na półmisek i posyp startym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej