Kalafior w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

15 dekagramów

3 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiory podziel na różyczki, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek oraz orzechy. Podsmaż.

Krok 3

Dodaj kalafiory oraz natkę pietruszki i smaż przez 5 minut.

Krok 4

Dolej szklankę wody, przecież pomidorowy i dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 25 minut.

Krok 5

Warzywa wyłóż na półmisek i posyp startym serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej