Rulon z boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rulon z boczku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

3 sztuki

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek opłucz, a następnie lekko rozklep.

Krok 2

Natrzyj rozkrojonymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem.

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Ułóż je na boczku, zwiń w rulon i obwiąż nicią.

Krok 4

Posyp majerankiem i upiecz w piekarniku. Podlewaj wodą i roztopionym tłuszczem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej