
Składniki
2 łyżki
null
null
3 sztuki
1 kilogram
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek opłucz, a następnie lekko rozklep.
Krok 2
Natrzyj rozkrojonymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem.
Krok 3
Ugotuj jajka na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Ułóż je na boczku, zwiń w rulon i obwiąż nicią.
Krok 4
Posyp majerankiem i upiecz w piekarniku. Podlewaj wodą i roztopionym tłuszczem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej