
Składniki
2 łyżki
null
null
3 sztuki
1 kilogram
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek opłucz, a następnie lekko rozklep.
Krok 2
Natrzyj rozkrojonymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem.
Krok 3
Ugotuj jajka na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Ułóż je na boczku, zwiń w rulon i obwiąż nicią.
Krok 4
Posyp majerankiem i upiecz w piekarniku. Podlewaj wodą i roztopionym tłuszczem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej