Rulon z boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rulon z boczku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

null

3 sztuki

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek opłucz, a następnie lekko rozklep.

Krok 2

Natrzyj rozkrojonymi ząbkami czosnku, solą i pieprzem.

Krok 3

Ugotuj jajka na twardo, wystudź i obierz ze skorupek. Ułóż je na boczku, zwiń w rulon i obwiąż nicią.

Krok 4

Posyp majerankiem i upiecz w piekarniku. Podlewaj wodą i roztopionym tłuszczem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rulon z boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej