Pomidory faszerowane szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

8 plastrów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj i pokrój w kostkę, szynkę również, wymieszaj.

Krok 2

Pomidory umyj, zetnij wierzchy, wydrąż miąższ i przetrzyj go przez sitko.

Krok 3

Majonez wymieszaj z sokiem przetartego miąższu, dodaj jajka i szynkę i jeszcze raz wymieszaj.

Krok 4

Pomidory nadziej farszem, udekoruj liśćmi natki i ułóż na nich odcięte wcześniej wierzchy.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mysia sałatka - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej