Pomidory faszerowane szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

8 plastrów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj i pokrój w kostkę, szynkę również, wymieszaj.

Krok 2

Pomidory umyj, zetnij wierzchy, wydrąż miąższ i przetrzyj go przez sitko.

Krok 3

Majonez wymieszaj z sokiem przetartego miąższu, dodaj jajka i szynkę i jeszcze raz wymieszaj.

Krok 4

Pomidory nadziej farszem, udekoruj liśćmi natki i ułóż na nich odcięte wcześniej wierzchy.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej