Pomidory faszerowane szynką

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

8 sztuk

4 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj i pokrój w kostkę, szynkę również, wymieszaj.

Krok 2

Pomidory umyj, zetnij wierzchy, wydrąż miąższ i przetrzyj go przez sitko.

Krok 3

Majonez wymieszaj z sokiem przetartego miąższu, dodaj jajka i szynkę i jeszcze raz wymieszaj.

Krok 4

Pomidory nadziej farszem, udekoruj liśćmi natki i ułóż na nich odcięte wcześniej wierzchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej