Pomidory faszerowane szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory faszerowane szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

8 plastrów

1 łyżka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj i pokrój w kostkę, szynkę również, wymieszaj.

Krok 2

Pomidory umyj, zetnij wierzchy, wydrąż miąższ i przetrzyj go przez sitko.

Krok 3

Majonez wymieszaj z sokiem przetartego miąższu, dodaj jajka i szynkę i jeszcze raz wymieszaj.

Krok 4

Pomidory nadziej farszem, udekoruj liśćmi natki i ułóż na nich odcięte wcześniej wierzchy.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory faszerowane szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej