
Składniki
8 sztuk
4 sztuki
8 plastrów
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj i pokrój w kostkę, szynkę również, wymieszaj.
Krok 2
Pomidory umyj, zetnij wierzchy, wydrąż miąższ i przetrzyj go przez sitko.
Krok 3
Majonez wymieszaj z sokiem przetartego miąższu, dodaj jajka i szynkę i jeszcze raz wymieszaj.
Krok 4
Pomidory nadziej farszem, udekoruj liśćmi natki i ułóż na nich odcięte wcześniej wierzchy.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej