Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy we wrzątku z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr i oliwy z oliwek na półtwardo, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

Twaróg dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy odsączonego tuńczyka i pieprz, do drugiej obrane i pokrojone w kostkę awokado i sok z cytryny. Każdą część miksujemy blenderem na gładką masę.

Krok 3

Gotowy makaron wypełniamy szprycą masami, układamy na przemian do formy do zapiekania.

Krok 4

Przygotowujemy sos serowy: rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, zalewamy formę z makaronem, na górę układamy pokrojone w krążki oliwki, zapiekamy ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej