Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy we wrzątku z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr i oliwy z oliwek na półtwardo, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

Twaróg dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy odsączonego tuńczyka i pieprz, do drugiej obrane i pokrojone w kostkę awokado i sok z cytryny. Każdą część miksujemy blenderem na gładką masę.

Krok 3

Gotowy makaron wypełniamy szprycą masami, układamy na przemian do formy do zapiekania.

Krok 4

Przygotowujemy sos serowy: rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, zalewamy formę z makaronem, na górę układamy pokrojone w krążki oliwki, zapiekamy ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej