Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem
średnie
8 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
300 gramów
2 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy we wrzątku z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr i oliwy z oliwek na półtwardo, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 2
Twaróg dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy odsączonego tuńczyka i pieprz, do drugiej obrane i pokrojone w kostkę awokado i sok z cytryny. Każdą część miksujemy blenderem na gładką masę.
Krok 3
Gotowy makaron wypełniamy szprycą masami, układamy na przemian do formy do zapiekania.
Krok 4
Przygotowujemy sos serowy: rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, zalewamy formę z makaronem, na górę układamy pokrojone w krążki oliwki, zapiekamy ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej