Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy we wrzątku z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr i oliwy z oliwek na półtwardo, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

Twaróg dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy odsączonego tuńczyka i pieprz, do drugiej obrane i pokrojone w kostkę awokado i sok z cytryny. Każdą część miksujemy blenderem na gładką masę.

Krok 3

Gotowy makaron wypełniamy szprycą masami, układamy na przemian do formy do zapiekania.

Krok 4

Przygotowujemy sos serowy: rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, zalewamy formę z makaronem, na górę układamy pokrojone w krążki oliwki, zapiekamy ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej