Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

300 gramów

2 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy we wrzątku z dodatkiem Bulion na włoszczyźnie Knorr i oliwy z oliwek na półtwardo, odcedzamy, odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

Twaróg dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy odsączonego tuńczyka i pieprz, do drugiej obrane i pokrojone w kostkę awokado i sok z cytryny. Każdą część miksujemy blenderem na gładką masę.

Krok 3

Gotowy makaron wypełniamy szprycą masami, układamy na przemian do formy do zapiekania.

Krok 4

Przygotowujemy sos serowy: rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, zalewamy formę z makaronem, na górę układamy pokrojone w krążki oliwki, zapiekamy ok 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane penne z tuńczykiem , awokado i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej