Grillowana karkówka z chili i kolendrą
łatwe
348 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz a następnie pokrój w plastry o grubości 1 cm.

Krok 2
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, posiekaną papryczkę i kolendrę, Ketchup Hellmann's Pikantny oraz oliwę.

Krok 3
Gotową marynatą posmaruj każdy z kawałków mięsa i całość zostaw na 20 minut w chłodnym miejscu. Zamarynowane steki smaż na rozgrzanym grillu po 8 minut z każdej strony. Tak przygotowane mięso podawaj np. z pieczonymi ziemniakami, chrupiącymi sałatami i Ketchupem Hellmann's Pikantnym, który dzięki dodatkowi pieprzu cayenne nada potrawie ognisty smak.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana karkówka z chili i kolendrą
Soczysta grillowana karkówka z chili i kolendrą doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację w gronie znajomych. Robiąc ją, zasłyniesz jako mistrzyni łączenia orientalnych i polskich smaków. Na punkcie kusząco przypieczonej karkówki z papryczką chili, orzeźwiającą kolendrą i słodko-pikantnym ketchupem można dosłownie oszaleć. To danie, któremu nie można się oprzeć. Kluczem do zbindowanego smaku wieprzowiny jest odpowiednia marynata. łącząca posiekaną papryczkę chili i kolendrę, ketchup pikantny oraz oliwę. Kolendra o łagodnym i ciepłym smaku z delikatną cytrusowa nutą nada nieco słodkiego smaku karkówce, z kolei wyrazista i intensywna papryczka chili doda jej ostrości. Gotowe steki smaż na rozgrzanym grillu lub na grillowej patelni z dwóch stron. Idealnym dodatkiem do soczystej i aromatycznej karkówki będą pieczone ziemniaki, chrupiąca sałata oraz pikantny ketchup z dodatkiem pieprzu cayenne, który podkreśli karkówce ognisty smak dania.