Gulasz z szynki, w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z szynki, w sosie cebulowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

11

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

100 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Pokrój w niesużą kostkę. Cebule obierz i posiekaj bardzo drobno.

Krok 2

W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło klarowane, obsmaż mięso aż się zrumieni. Dosyp cebulę, smaż razem kilka chwil aż ta zacznie się rumienić. Podlej całość 1 szkl. wody z rozpuszczoną bulionetką pieczeniową. Duś na małym ogniu ok. godziny.

Krok 3

Dodaj rozkruszone mini kostki cebulowe i pieprz ziołowy. Mąkę rozmieszaj z sosem sojowym, wlej do mięsa i dokładnie wymieszaj, duś aż mięso będzie zupełnie miękkie.

Krok 4

Podawaj z ziemniakami albo kluseczkami, ale świetnie smakuje po prostu ze świeżą bułką, którą można maczać w sosie.

1

Opinie o przepisie

  • maciej

    maciej , 18.12.2020

    smakowite

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej