Gulasz z szynki, w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z szynki, w sosie cebulowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

11

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

100 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz. Pokrój w niesużą kostkę. Cebule obierz i posiekaj bardzo drobno.

Krok 2

W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło klarowane, obsmaż mięso aż się zrumieni. Dosyp cebulę, smaż razem kilka chwil aż ta zacznie się rumienić. Podlej całość 1 szkl. wody z rozpuszczoną bulionetką pieczeniową. Duś na małym ogniu ok. godziny.

Krok 3

Dodaj rozkruszone mini kostki cebulowe i pieprz ziołowy. Mąkę rozmieszaj z sosem sojowym, wlej do mięsa i dokładnie wymieszaj, duś aż mięso będzie zupełnie miękkie.

Krok 4

Podawaj z ziemniakami albo kluseczkami, ale świetnie smakuje po prostu ze świeżą bułką, którą można maczać w sosie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej