
Składniki
1 kilogram
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
100 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz. Pokrój w niesużą kostkę. Cebule obierz i posiekaj bardzo drobno.
Krok 2
W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło klarowane, obsmaż mięso aż się zrumieni. Dosyp cebulę, smaż razem kilka chwil aż ta zacznie się rumienić. Podlej całość 1 szkl. wody z rozpuszczoną bulionetką pieczeniową. Duś na małym ogniu ok. godziny.
Krok 3
Dodaj rozkruszone mini kostki cebulowe i pieprz ziołowy. Mąkę rozmieszaj z sosem sojowym, wlej do mięsa i dokładnie wymieszaj, duś aż mięso będzie zupełnie miękkie.
Krok 4
Podawaj z ziemniakami albo kluseczkami, ale świetnie smakuje po prostu ze świeżą bułką, którą można maczać w sosie.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej