PRZEPISY.PL
Gulasz z szynki, w sosie cebulowym - autor: Izabella Kulińska

Gulasz z szynki, w sosie cebulowym

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • szynka wieprzowa surowa1 kg
  • cebula2 szt
  • masło klarowane3 łyżki
  • mąka pszenna1 łyżka
  • pieprz ziołowy1 łyżeczka
  • Krok 1

    Mięso umyj i osusz. Pokrój w niesużą kostkę. Cebule obierz i posiekaj bardzo drobno.
  • Krok 2

    W rondlu rozgrzej bardzo mocno masło klarowane, obsmaż mięso aż się zrumieni. Dosyp cebulę, smaż razem kilka chwil aż ta zacznie się rumienić. Podlej całość 1 szkl. wody z rozpuszczoną bulionetką pieczeniową. Duś na małym ogniu ok. godziny.
  • Krok 3

    Dodaj rozkruszone mini kostki cebulowe i pieprz ziołowy. Mąkę rozmieszaj z sosem sojowym, wlej do mięsa i dokładnie wymieszaj, duś aż mięso będzie zupełnie miękkie.
  • Krok 4

    Podawaj z ziemniakami albo kluseczkami, ale świetnie smakuje po prostu ze świeżą bułką, którą można maczać w sosie.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

5
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
4
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
40
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie