
Składniki
600 gramów
250 gramów
300 gramów
0.75 szklanki
3 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka i cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2
Mięso obtoczyć w 2 łyżkach przyprawy Knorr z papryką wędzoną oraz soli.
Krok 3
Dynię obrać i również pokroić w kostkę.
Krok 4
Na dużej patelni na rozgrzanym na patelni maśle krótko podsmażyć cebulę i dynię. Całość zalać wodą.
Krok 5
Dodać mięso. Zmniejszyć moc palnika i całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 minut.
Krok 6
Po tym czasie dodać grzyby i wyciśnięty czosnek. Doprawić 1 łyżeczką przyprawy z papryką wędzoną oraz do smaku solą i dusić przez ok. 20 minut.
Krok 7
Do śmietany w oddzielnej szklance dodać 3 łyżki sosu, żeby nabrała temperatury gulaszu. Tak przygotowaną śmietanę dodać do gulaszu.
Krok 8
Danie podawać z ulubioną kaszą. Można posypać kolendrą lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































