
Składniki
600 gramów
250 gramów
300 gramów
0.75 szklanki
3 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Indyka i cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2
Mięso obtoczyć w 2 łyżkach przyprawy Knorr z papryką wędzoną oraz soli.
Krok 3
Dynię obrać i również pokroić w kostkę.
Krok 4
Na dużej patelni na rozgrzanym na patelni maśle krótko podsmażyć cebulę i dynię. Całość zalać wodą.
Krok 5
Dodać mięso. Zmniejszyć moc palnika i całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 minut.
Krok 6
Po tym czasie dodać grzyby i wyciśnięty czosnek. Doprawić 1 łyżeczką przyprawy z papryką wędzoną oraz do smaku solą i dusić przez ok. 20 minut.
Krok 7
Do śmietany w oddzielnej szklance dodać 3 łyżki sosu, żeby nabrała temperatury gulaszu. Tak przygotowaną śmietanę dodać do gulaszu.
Krok 8
Danie podawać z ulubioną kaszą. Można posypać kolendrą lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej