Jesienny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny gulasz

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

250 gramów

300 gramów

0.75 szklanki

3 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka i cebulę pokroić w kostkę.

Krok 2

Mięso obtoczyć w 2 łyżkach przyprawy Knorr z papryką wędzoną oraz soli.

Krok 3

Dynię obrać i również pokroić w kostkę.

Krok 4

Na dużej patelni na rozgrzanym na patelni maśle krótko podsmażyć cebulę i dynię. Całość zalać wodą.

Krok 5

Dodać mięso. Zmniejszyć moc palnika i całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 minut.

Krok 6

Po tym czasie dodać grzyby i wyciśnięty czosnek. Doprawić 1 łyżeczką przyprawy z papryką wędzoną oraz do smaku solą i dusić przez ok. 20 minut.

Krok 7

Do śmietany w oddzielnej szklance dodać 3 łyżki sosu, żeby nabrała temperatury gulaszu. Tak przygotowaną śmietanę dodać do gulaszu.

Krok 8

Danie podawać z ulubioną kaszą. Można posypać kolendrą lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej