Jesienny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny gulasz

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

250 gramów

300 gramów

0.75 szklanki

3 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka i cebulę pokroić w kostkę.

Krok 2

Mięso obtoczyć w 2 łyżkach przyprawy Knorr z papryką wędzoną oraz soli.

Krok 3

Dynię obrać i również pokroić w kostkę.

Krok 4

Na dużej patelni na rozgrzanym na patelni maśle krótko podsmażyć cebulę i dynię. Całość zalać wodą.

Krok 5

Dodać mięso. Zmniejszyć moc palnika i całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 minut.

Krok 6

Po tym czasie dodać grzyby i wyciśnięty czosnek. Doprawić 1 łyżeczką przyprawy z papryką wędzoną oraz do smaku solą i dusić przez ok. 20 minut.

Krok 7

Do śmietany w oddzielnej szklance dodać 3 łyżki sosu, żeby nabrała temperatury gulaszu. Tak przygotowaną śmietanę dodać do gulaszu.

Krok 8

Danie podawać z ulubioną kaszą. Można posypać kolendrą lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej