Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1 szklanka

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 pęczek

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczkę oczyść z błony, a następnie pokrój w centymetrowej grubości kotleciki. Oprósz je solą i pieprzem, lekko rozklep dłonią.

Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - Krok 1

Krok 2

Do naczynia wsyp mąkę, starty drobno ser, posiekaną natkę oraz Przyprawę Knorr – wszystko razem wymieszaj. Do osobnej miseczki wbij jajka i roztrzep je.

Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - Krok 2

Krok 3

Kotleciki obtocz w mące, a następnie zanurzaj w jajku i kładź na patelni z rozgrzanym olejem.

Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - Krok 3

Krok 4

Smaż na złoty kolor z obu stron. Złociste eskalopki podawaj z ryżem lub risotto i kruchą sałatą z ulubionym dressingiem.

Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Eskalopki możesz smażyć na patelni wyłożonej pergaminem – sprawi to, że Twoje kotleciki nie będą przywierać do patelni.

1

Opinie o przepisie

  • Bibliograjka Miejska Biblioteka Publiczna

    Bibliograjka Miejska Biblioteka Publiczna , 15.07.2021

    Smakowita propozycja

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierceWieprzowe eskalopki w aromatycznej wędzonej panierce

Niewielkie kotleciki z polędwicy wieprzowej to doskonała propozycja na pyszne danie obiadowe. Delikatny aromat wędzenia sprawi, że ten tradycyjny przepis zmieni swoje oblicze, kradnąc kulinarne serca każdego miłośnika mięsnych potraw. Wieprzowe eskalopki w panierce według naszego pomysłu nie wymagają wielu godzin spędzonych w kuchni – wystarczy 30 minut, aby zaserwować to wyjątkowe danie! Spróbujcie, a zapewniamy, że eskalopki wieprzowe na stałe wpiszą się w wasze codzienne menu.

Dla kogo?

Dla każdego miłośnika mięsnych dań. Wieprzowe eskalopki są także doskonałą propozycją dla osób poszukujących potraw szybkich, które nie wymagają wielogodzinnego przygotowywania.

Na jaką okazję?

Wieprzowe eskalopki w panierce to idealne rozwiązanie na urozmaicenie codziennego menu obiadowego.

Czy wiesz, że?

Eskalopki to danie, które gości w polskiej kuchni niemal od zawsze. Tradycyjnie przygotowywane są z delikatnego mięsa, które nie wymaga długiego smażenia.

Dla urozmaicenia:

Eskalopki w panierce doskonale komponują się z risotto. Zielonym dodatkiem do potrawy jest sałata, którą przygotujesz z ulubionym dressingiem.