
Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Warzywa dusimy kilka minut na oleju w garnku o grubym dnie. Dodajemy pokrojone na plastry pieczarki i smażymy jeszcze przez około 5 minut.
Krok 2
W międzyczasie przygotowujemy bulion- w 3 szklankach wrzątku rozpuszczamy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotowy bulion dodajemy do garnka z warzywami. Całość gotujemy ma małym ogniu przez 5 minut.
Krok 3
Pod koniec dodajemy startego na tarce ziemniaka i gotujemy około 5-10 minut. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem wkładamy do miski z gorącą zupą kawałek sera mozarella.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej