Zupa pieczarkowa z serową wkładką

Autor: Małgorzata Kłysz-Bundziów

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Warzywa dusimy kilka minut na oleju w garnku o grubym dnie. Dodajemy pokrojone na plastry pieczarki i smażymy jeszcze przez około 5 minut.

Krok 2

W międzyczasie przygotowujemy bulion- w 3 szklankach wrzątku rozpuszczamy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotowy bulion dodajemy do garnka z warzywami. Całość gotujemy ma małym ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Pod koniec dodajemy startego na tarce ziemniaka i gotujemy około 5-10 minut. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem wkładamy do miski z gorącą zupą kawałek sera mozarella.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej