Zupa pieczarkowa z serową wkładką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z serową wkładką

Autor: Małgorzata Kłysz-Bundziów

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Warzywa dusimy kilka minut na oleju w garnku o grubym dnie. Dodajemy pokrojone na plastry pieczarki i smażymy jeszcze przez około 5 minut.

Krok 2

W międzyczasie przygotowujemy bulion- w 3 szklankach wrzątku rozpuszczamy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotowy bulion dodajemy do garnka z warzywami. Całość gotujemy ma małym ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Pod koniec dodajemy startego na tarce ziemniaka i gotujemy około 5-10 minut. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem wkładamy do miski z gorącą zupą kawałek sera mozarella.

Małgorzata Kłysz-Bundziów

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z opieniek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej