
Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Warzywa dusimy kilka minut na oleju w garnku o grubym dnie. Dodajemy pokrojone na plastry pieczarki i smażymy jeszcze przez około 5 minut.
Krok 2
W międzyczasie przygotowujemy bulion- w 3 szklankach wrzątku rozpuszczamy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotowy bulion dodajemy do garnka z warzywami. Całość gotujemy ma małym ogniu przez 5 minut.
Krok 3
Pod koniec dodajemy startego na tarce ziemniaka i gotujemy około 5-10 minut. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem wkładamy do miski z gorącą zupą kawałek sera mozarella.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej