Zupa pieczarkowa z serową wkładką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa z serową wkładką

Autor: Małgorzata Kłysz-Bundziów

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Warzywa dusimy kilka minut na oleju w garnku o grubym dnie. Dodajemy pokrojone na plastry pieczarki i smażymy jeszcze przez około 5 minut.

Krok 2

W międzyczasie przygotowujemy bulion- w 3 szklankach wrzątku rozpuszczamy Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gotowy bulion dodajemy do garnka z warzywami. Całość gotujemy ma małym ogniu przez 5 minut.

Krok 3

Pod koniec dodajemy startego na tarce ziemniaka i gotujemy około 5-10 minut. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bezpośrednio przed podaniem wkładamy do miski z gorącą zupą kawałek sera mozarella.

Małgorzata Kłysz-Bundziów

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa z serową wkładką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz ukraiński
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej