
Składniki
2 sztuki
40 gramów
4 łyżki
350 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz lina, a następnie pokrój go na porcje.
Krok 2
Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski. Zalej wrzącą wodą i ugotuj.
Krok 3
Pod koniec gotowania włóż rybę.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Posiekaj.
Krok 5
Ugotowaną rybę wyłóż na półmisek, obłóż jarzynami, posyp jajkami i natką pietruszki.
Krok 6
Masło roztop i polej nim rybę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























