Lin z wody przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin z wody

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

40 gramów

4 łyżki

350 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz lina, a następnie pokrój go na porcje.

Krok 2

Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski. Zalej wrzącą wodą i ugotuj.

Krok 3

Pod koniec gotowania włóż rybę.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Posiekaj.

Krok 5

Ugotowaną rybę wyłóż na półmisek, obłóż jarzynami, posyp jajkami i natką pietruszki.

Krok 6

Masło roztop i polej nim rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej