
Składniki
2 sztuki
40 gramów
4 łyżki
350 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz lina, a następnie pokrój go na porcje.
Krok 2
Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski. Zalej wrzącą wodą i ugotuj.
Krok 3
Pod koniec gotowania włóż rybę.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo i obierz. Posiekaj.
Krok 5
Ugotowaną rybę wyłóż na półmisek, obłóż jarzynami, posyp jajkami i natką pietruszki.
Krok 6
Masło roztop i polej nim rybę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























