Lin z wody przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin z wody

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

40 gramów

4 łyżki

350 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz lina, a następnie pokrój go na porcje.

Krok 2

Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski. Zalej wrzącą wodą i ugotuj.

Krok 3

Pod koniec gotowania włóż rybę.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo i obierz. Posiekaj.

Krok 5

Ugotowaną rybę wyłóż na półmisek, obłóż jarzynami, posyp jajkami i natką pietruszki.

Krok 6

Masło roztop i polej nim rybę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin z wody - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej