
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą cebulową, odstawić na 10-15 min. Cebulę drobno posiekać, posypać cukrem, podsmażyć. Dodać mięso, smażyć razem ok.5 min. Jabłka obrać, pokroić w niedużą kostkę, dodać do kurczaka i cebuli, przyprawić cynamonem i pieprzem. Dusić pod przykryciem kilka minut. Podajemy z białym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej