Jabłkowa pierś z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowa pierś z kurczaka

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą cebulową, odstawić na 10-15 min. Cebulę drobno posiekać, posypać cukrem, podsmażyć. Dodać mięso, smażyć razem ok.5 min. Jabłka obrać, pokroić w niedużą kostkę, dodać do kurczaka i cebuli, przyprawić cynamonem i pieprzem. Dusić pod przykryciem kilka minut. Podajemy z białym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej