Jabłkowa pierś z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowa pierś z kurczaka

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą cebulową, odstawić na 10-15 min. Cebulę drobno posiekać, posypać cukrem, podsmażyć. Dodać mięso, smażyć razem ok.5 min. Jabłka obrać, pokroić w niedużą kostkę, dodać do kurczaka i cebuli, przyprawić cynamonem i pieprzem. Dusić pod przykryciem kilka minut. Podajemy z białym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowa pierś z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej