Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie jest banalne na początek obieramy warzywa i kroimy je na paski o długości mniej więcej 2 cm. Następnie rozpuszczamy rosołek i warzywa wraz z rosołkiem dajemy na patelnię i podsmażamy, aż warzywka będą średnio miękkie.
Krok 2
Kolejnym etapem jest przygotowanie piersi z kurczaka. Kroimy ją w 2 centymetrowe paski, a następnie w kostkę. Przygotowaną pierś nacieramy następującą miksturą :rosołkiem z łyżką stołową oliwy z oliwek, a także z przyprawiamy pieprzem, solą, przyprawą grillową i kebab i dodajemy 3 ząbki czosnku - wyciśnięte.Tak natarte mięso zostawiamy na około 15 minut i następnie możemy dodać do warzyw i smażymy, aż mięso będzie gotowe i warzywa miękkie.
Krok 3
W między czasie nastawiamy wodę na ryż. Do wody dodajemy oliwe, sól i kurkumy małą łyżeczkę. Gdy ryż się ugotuje mięso też już powinno być gotowe, więc pozostaje tylko przygotować talerze i nakładamy ryż a na niego mięso z warzywami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej