Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie jest banalne na początek obieramy warzywa i kroimy je na paski o długości mniej więcej 2 cm. Następnie rozpuszczamy rosołek i warzywa wraz z rosołkiem dajemy na patelnię i podsmażamy, aż warzywka będą średnio miękkie.

Krok 2

Kolejnym etapem jest przygotowanie piersi z kurczaka. Kroimy ją w 2 centymetrowe paski, a następnie w kostkę. Przygotowaną pierś nacieramy następującą miksturą :rosołkiem z łyżką stołową oliwy z oliwek, a także z przyprawiamy pieprzem, solą, przyprawą grillową i kebab i dodajemy 3 ząbki czosnku - wyciśnięte.Tak natarte mięso zostawiamy na około 15 minut i następnie możemy dodać do warzyw i smażymy, aż mięso będzie gotowe i warzywa miękkie.

Krok 3

W między czasie nastawiamy wodę na ryż. Do wody dodajemy oliwe, sól i kurkumy małą łyżeczkę. Gdy ryż się ugotuje mięso też już powinno być gotowe, więc pozostaje tylko przygotować talerze i nakładamy ryż a na niego mięso z warzywami.

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placuszki z kaszy kuskus
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej