Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie jest banalne na początek obieramy warzywa i kroimy je na paski o długości mniej więcej 2 cm. Następnie rozpuszczamy rosołek i warzywa wraz z rosołkiem dajemy na patelnię i podsmażamy, aż warzywka będą średnio miękkie.

Krok 2

Kolejnym etapem jest przygotowanie piersi z kurczaka. Kroimy ją w 2 centymetrowe paski, a następnie w kostkę. Przygotowaną pierś nacieramy następującą miksturą :rosołkiem z łyżką stołową oliwy z oliwek, a także z przyprawiamy pieprzem, solą, przyprawą grillową i kebab i dodajemy 3 ząbki czosnku - wyciśnięte.Tak natarte mięso zostawiamy na około 15 minut i następnie możemy dodać do warzyw i smażymy, aż mięso będzie gotowe i warzywa miękkie.

Krok 3

W między czasie nastawiamy wodę na ryż. Do wody dodajemy oliwe, sól i kurkumy małą łyżeczkę. Gdy ryż się ugotuje mięso też już powinno być gotowe, więc pozostaje tylko przygotować talerze i nakładamy ryż a na niego mięso z warzywami.

It's My Little Yummy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chinese please :)))) - czyli kurczak, ryż i warzywka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej