Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

20 gramów

0.5 pęczka

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Koncentrat pomidorowy wymieszaj z oliwą, 2 łyżkami wody i przyprawą Knorr.

Krok 3

Gotową pastą natrzyj dokładnie filety i odstaw na 20 minut.

Krok 4

Chleb rozdrobnij i przełóż do miski malaksera. Dodaj bazylię, parmezan i łyżkę oliwy. Całość miksuj, aż wszystkie składniki się połączą.

Krok 5

Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Następnie na każdym kawałku połóż grubą warstwę masy chlebowej.

Krok 6

Całość piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut. Podawaj z gotowanymi brokułami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba pieczona z pomidorami i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba pieczona z pomidorami i parmezanemRyba pieczona z pomidorami i parmezanem

Jeśli szukasz sposobów na włączenie ryby do swojego jadłospisu, ten przepis na rybę pieczoną z pomidorami i parmezanem powinien Cię zainteresować. Do przyrządzenia tego dania najlepiej sprawdzą się filety z morszczuka o kruchym, delikatnym i białym mięsie. Pokrojone na mniejsze kawałki naciera się pastą pomidorową, przygotowaną z koncentratu pomidorowego, oliwy oraz przyprawy uniwersalnej. Rybę warto odstawić na chwilę w chłodne miejsce, aby połączyła się z pomidorową pastą. Najoryginalniejszym elementem tej potrawy jest chrupiąca kruszonka, w której zapieka się ją. Powinna się składać z kilku kromek pszennego chleba, świeżej bazylii, startego parmezanu oraz oliwy z oliwek, zmiksowanych w malakserze na jednolitą masę. Grubą warstwę chlebowej masy układaj na kawałkach morszczuka i całość zapiekaj przez krótki czas. Rybę podawaj na gorąco, zaraz po wyjęciu z piekarnika, z dodatkiem gotowanych brokułów i purée ziemniaczanego. Spróbuj przyrządzić pieczoną rybę według naszego przepisu. Życzymy smacznego.