Lucjan z owocami i imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lucjan z owocami i imbirem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

null

175 gramów

60 gramów

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak zalej na chwilę wrzątkiem. Opłucz i odciśnij, ułóż na żaroodporny talerz i na wierzch połóż opłukaną i osuszona rybę.

Krok 2

Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z imbirem. Posiekaj cebulki. Jedną dodaj do ryżu.

Krok 3

Do ryżu dodaj także sos sojowy, olej sezamowy i pokrojoną pomarańczę.

Krok 4

Nadzienie włóż do wnętrza ryby.

Krok 5

Talerz z rybą przykryj i umieść nad garnkiem z wodą.

Krok 6

Gotuj na parze przez 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lucjan z owocami i imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej