
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
null
175 gramów
60 gramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak zalej na chwilę wrzątkiem. Opłucz i odciśnij, ułóż na żaroodporny talerz i na wierzch połóż opłukaną i osuszona rybę.
Krok 2
Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z imbirem. Posiekaj cebulki. Jedną dodaj do ryżu.
Krok 3
Do ryżu dodaj także sos sojowy, olej sezamowy i pokrojoną pomarańczę.
Krok 4
Nadzienie włóż do wnętrza ryby.
Krok 5
Talerz z rybą przykryj i umieść nad garnkiem z wodą.
Krok 6
Gotuj na parze przez 10 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej