
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
null
175 gramów
60 gramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak zalej na chwilę wrzątkiem. Opłucz i odciśnij, ułóż na żaroodporny talerz i na wierzch połóż opłukaną i osuszona rybę.
Krok 2
Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z imbirem. Posiekaj cebulki. Jedną dodaj do ryżu.
Krok 3
Do ryżu dodaj także sos sojowy, olej sezamowy i pokrojoną pomarańczę.
Krok 4
Nadzienie włóż do wnętrza ryby.
Krok 5
Talerz z rybą przykryj i umieść nad garnkiem z wodą.
Krok 6
Gotuj na parze przez 10 minut.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej