
Składniki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
null
175 gramów
60 gramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak zalej na chwilę wrzątkiem. Opłucz i odciśnij, ułóż na żaroodporny talerz i na wierzch połóż opłukaną i osuszona rybę.
Krok 2
Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z imbirem. Posiekaj cebulki. Jedną dodaj do ryżu.
Krok 3
Do ryżu dodaj także sos sojowy, olej sezamowy i pokrojoną pomarańczę.
Krok 4
Nadzienie włóż do wnętrza ryby.
Krok 5
Talerz z rybą przykryj i umieść nad garnkiem z wodą.
Krok 6
Gotuj na parze przez 10 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej