Lucjan z owocami i imbirem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

175 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

0

60 gramów

1.5 kilograma

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak zalej na chwilę wrzątkiem. Opłucz i odciśnij, ułóż na żaroodporny talerz i na wierzch połóż opłukaną i osuszona rybę.

Krok 1

Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z imbirem. Posiekaj cebulki. Jedną dodaj do ryżu.

Krok 1

Do ryżu dodaj także sos sojowy, olej sezamowy i pokrojoną pomarańczę.

Krok 1

Nadzienie włóż do wnętrza ryby.

Krok 1

Talerz z rybą przykryj i umieść nad garnkiem z wodą.

Krok 1

Gotuj na parze przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej