POTRAWKA Z KURCZAKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

POTRAWKA Z KURCZAKA

Autor: Ewa Szczepińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

500 gramów

300 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 pęczek

3 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmażyć kolejno: grzyby z cebulką, osobno mięso i kostka rosołowa

Krok 2

Dodać pomidory, zagęstnik (śmietana z wodą i mąką) oraz zieleninę

Krok 3

Razem wszystko podusić ok 10 min. Podawać z makaronem lub ryżem.

Ewa Szczepińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej