
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
500 gramów
300 gramów
200 gramów
1 łyżka
1 pęczek
3 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmażyć kolejno: grzyby z cebulką, osobno mięso i kostka rosołowa
Krok 2
Dodać pomidory, zagęstnik (śmietana z wodą i mąką) oraz zieleninę
Krok 3
Razem wszystko podusić ok 10 min. Podawać z makaronem lub ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej