POTRAWKA Z KURCZAKA przepis – Zobacz na przepisy.pl

POTRAWKA Z KURCZAKA

Autor: Ewa Szczepińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 pęczek

150 gramów

1 szklanka

1 łyżka

200 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmażyć kolejno: grzyby z cebulką, osobno mięso i kostka rosołowa

Krok 2

Dodać pomidory, zagęstnik (śmietana z wodą i mąką) oraz zieleninę

Krok 3

Razem wszystko podusić ok 10 min. Podawać z makaronem lub ryżem.

Ewa Szczepińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej