POTRAWKA Z KURCZAKA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

POTRAWKA Z KURCZAKA

Autor: Ewa Szczepińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

500 gramów

300 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 pęczek

3 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni podsmażyć kolejno: grzyby z cebulką, osobno mięso i kostka rosołowa

Krok 2

Dodać pomidory, zagęstnik (śmietana z wodą i mąką) oraz zieleninę

Krok 3

Razem wszystko podusić ok 10 min. Podawać z makaronem lub ryżem.

Ewa Szczepińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • POTRAWKA Z KURCZAKA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej