
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
500 gramów
300 gramów
200 gramów
1 łyżka
1 pęczek
3 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni podsmażyć kolejno: grzyby z cebulką, osobno mięso i kostka rosołowa
Krok 2
Dodać pomidory, zagęstnik (śmietana z wodą i mąką) oraz zieleninę
Krok 3
Razem wszystko podusić ok 10 min. Podawać z makaronem lub ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej