
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
2 szklanki
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj mięso, a następnie pokrój je na niewielkie kawałki.
Krok 2
Z łyżki masła i łyżki mąki zrób zasmażkę i rozprowadź ją rosołem.
Krok 3
Dodaj kapary, oliwki, grzyby i posiekaną zieleninę. Dopraw.
Krok 4
Dodaj kawałki mięsa i zagotuj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej