Kura w sosie oliwkowo-kaparowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kura w sosie oliwkowo-kaparowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

2 szklanki

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj mięso, a następnie pokrój je na niewielkie kawałki.

Krok 2

Z łyżki masła i łyżki mąki zrób zasmażkę i rozprowadź ją rosołem.

Krok 3

Dodaj kapary, oliwki, grzyby i posiekaną zieleninę. Dopraw.

Krok 4

Dodaj kawałki mięsa i zagotuj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej