Kura w sosie oliwkowo-kaparowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

2 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj mięso, a następnie pokrój je na niewielkie kawałki.

Krok 1

Z łyżki masła i łyżki mąki zrób zasmażkę i rozprowadź ją rosołem.

Krok 1

Dodaj kapary, oliwki, grzyby i posiekaną zieleninę. Dopraw.

Krok 1

Dodaj kawałki mięsa i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej