
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
2 szklanki
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj mięso, a następnie pokrój je na niewielkie kawałki.
Krok 2
Z łyżki masła i łyżki mąki zrób zasmażkę i rozprowadź ją rosołem.
Krok 3
Dodaj kapary, oliwki, grzyby i posiekaną zieleninę. Dopraw.
Krok 4
Dodaj kawałki mięsa i zagotuj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej