Kura w sosie oliwkowo-kaparowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kura w sosie oliwkowo-kaparowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

2 szklanki

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj mięso, a następnie pokrój je na niewielkie kawałki.

Krok 2

Z łyżki masła i łyżki mąki zrób zasmażkę i rozprowadź ją rosołem.

Krok 3

Dodaj kapary, oliwki, grzyby i posiekaną zieleninę. Dopraw.

Krok 4

Dodaj kawałki mięsa i zagotuj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kura w sosie oliwkowo-kaparowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej