Włoskie kluski chlebowe w sosie pomidorowym

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

163

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

150 gramów

2 łyżki

1 szczypta

0.5 pęczka

25 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1

250 gramów

50 gramów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb, mleko i masło zmiksuj na jednolita masę. Dodaj posiekaną szałwię, pokrojona w cienkie paski szynkę, jajko, gałkę i pieprz. Dodaj mąkę i zagnieć ciasto. Z ciasta ulep małe kulki o średnicy ok. 3 cm.

Krok 2

We wrzącym litrze wody rozpuść kostkę Knorr. Uformowane kulki gotuj w przygotowanym bulionie 10 min.

Krok 4

Gotowy sos dopraw do smaku. Całość wymieszaj. Odcedzone kluseczki podawaj z sosem posypane natką pietruszki.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj drobno, następnie w osobnym rondelku przesmaż razem, dodaj przecier i 200 ml bulionu z gotowania kulek. Gotuj kilka minut na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Torcik z kaszy manny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej