Mięsne zawijaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne zawijaski

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

4

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 szklanka

1.5 szklanki

2 łyżki

5 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbijamy plastry schabu.Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster schabu kładziemy po kilka wiórków masła i posypujemy natka pietruszki.Kładziemy na przemian,pokrojone w paski :ser i szynkę.Na brzegu układamy ćwiartkę ogórka i zwijamy ścisło jak roladkę.

Krok 2

Panierujemy w rozkłuconym jajku i tartej bułce.Obsmażamy na oleju na rumiano i przekładamy do garnka

Krok 3

Na patelni rozpuszczamy czubatą łyżkę masla.Posypujemy mąką i prażymy aż zbrązowieje.Powoli wlewamy wodę.Wkładamy bulionetkę pieczeniową Knorr.Ciągle mieszamy aby nie powstały grudki.Tak powstałym sosem zalewamy roladki i dusimy na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.Ewentualnie podlewamy wodą,jeżeli sosik nazbyt zgęstnieje

sylkach

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne zawijaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej