Babka z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka z miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

3 sztuki

30 dekagramów

1 szczypta

3 sztuki

5 łyżek

0.5 szklanki

1 szczypta

30 dekagramów

1 szczypta

30 dekagramów

10 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce tak, jak na placki ziemniaczane. Przypraw solą i pieprzami, dodaj miętę i wymieszaj.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż, a słoninę roztop. Cebulę posiekaj.

Krok 3

Do słoniny dodaj kiełbasę oraz cebulę.

Krok 4

Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę, kaszę i kefir. Wymieszaj ze słoniną i cebulą.

Krok 5

Wyłóż do formy, wierzch przykryj plasterkami boczku. Piecz przez 80 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka  z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka  z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka  z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka  z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka  z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka  z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka  z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka  z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej