
Składniki
3 kilogramy
3 sztuki
30 dekagramów
1 szczypta
3 sztuki
5 łyżek
0.5 szklanki
1 szczypta
30 dekagramów
1 szczypta
30 dekagramów
10 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce tak, jak na placki ziemniaczane. Przypraw solą i pieprzami, dodaj miętę i wymieszaj.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż, a słoninę roztop. Cebulę posiekaj.
Krok 3
Do słoniny dodaj kiełbasę oraz cebulę.
Krok 4
Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę, kaszę i kefir. Wymieszaj ze słoniną i cebulą.
Krok 5
Wyłóż do formy, wierzch przykryj plasterkami boczku. Piecz przez 80 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























