Składniki
3 kilogramy
3 sztuki
30 dekagramów
1 szczypta
3 sztuki
5 łyżek
0.5 szklanki
1 szczypta
30 dekagramów
1 szczypta
30 dekagramów
10 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce tak, jak na placki ziemniaczane. Przypraw solą i pieprzami, dodaj miętę i wymieszaj.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż, a słoninę roztop. Cebulę posiekaj.
Krok 3
Do słoniny dodaj kiełbasę oraz cebulę.
Krok 4
Do ziemniaków dodaj jajka, mąkę, kaszę i kefir. Wymieszaj ze słoniną i cebulą.
Krok 5
Wyłóż do formy, wierzch przykryj plasterkami boczku. Piecz przez 80 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej