Sałatka z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kukurydzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

20 dekagramów

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukaj kukurydzę i ugotuj ją w osolonej wodzie z cukrem. Wyłuskaj ziarna.

Krok 2

Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój na cząstki i dodaj do kukurydzy razem z dżemem i winem.

Krok 3

Mięso pokrój w kostkę i dodaj do sałatki. Dopraw do smaku, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej