Sałatka z kukurydzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kukurydzy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

20 dekagramów

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukaj kukurydzę i ugotuj ją w osolonej wodzie z cukrem. Wyłuskaj ziarna.

Krok 2

Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój na cząstki i dodaj do kukurydzy razem z dżemem i winem.

Krok 3

Mięso pokrój w kostkę i dodaj do sałatki. Dopraw do smaku, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kukurydzy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej