
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżeczka
20 dekagramów
4 łyżki
4 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukaj kukurydzę i ugotuj ją w osolonej wodzie z cukrem. Wyłuskaj ziarna.
Krok 2
Pomidory sparz i pozbaw skórki, pokrój na cząstki i dodaj do kukurydzy razem z dżemem i winem.
Krok 3
Mięso pokrój w kostkę i dodaj do sałatki. Dopraw do smaku, wymieszaj i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej