
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
30 gramów
1 sztuka
2 łyżki
0.5 pęczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę, skrop oliwą i upiecz w piekarniku w 180 st. C przez ok. 25 min.
Krok 2
Boczek, marchew i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż w garnku na maśle.
Krok 3
Dodaj wodę, Fix Knorr i groszek. Wymieszaj i gotuj 5 minut na wolnym ogniu. Podawaj z upieczonymi ziemniakami i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Gulasz węgierski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z pieczonymi ziemniakami
Gęsty sos mięsno-warzywny i chrupiące, wyjęte prosto z pieca ziemniaki to najlepszy dowód na to, że pyszne dania, którymi śmiało można pochwalić się przed rodziną i znajomymi, wcale nie muszą być czasochłonne i trudne. Gulasz do tej pory jadaliście tylko od święta? Na przysmak według naszego przepisu na gulasz z pieczonymi ziemniakami będziecie pozwalać sobie znacznie częściej.
Dla kogo?
Fani tradycyjnych potraw mogą już zacierać ręce i z podniesionym czołem wchodzić do kuchni. Prosta potrawa gulaszowa nie może się nie udać.
Na jaką okazję?
Gulasz z pieczonymi ziemniakami to strzał w dziesiątkę, gdy planujecie zaprosić gości na wieczorne spotkanie i chcecie poczęstować ich czymś więcej niż tylko sałatką oraz chrupiącymi przekąskami.
Czy wiesz, że?
Ziemniaki będą jeszcze bardziej aromatyczne, gdy przyprawicie je rozmarynem lub tymiankiem.
Dla urozmaicenia:
Z dodatkami do przepisu na gulasz warto eksperymentować. Pieczone ziemniaki od czasu do czasu zamieńcie na placki ziemniaczane, kluski śląskie i kaszę gryczaną.