Nadziana Papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziana Papryka

Autor: Mniam Mniam

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szczypty

0.2 szczypty

0.5 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć papryke i wykroić środek . Pośekać cebule, pokroić ogórka, pokroić w drobną kostkę pomidora, posiekać natke pietruszki .

Krok 2

Do oczyszczonej papryki włożyć paste oliwkową a następnie włożyć to tego wszystkie składniki.

Krok 3

Całość wymieszać. Dodać pieprz i sól .

Mniam Mniam

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej