Nadziana Papryka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziana Papryka

Autor: Mniam Mniam

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.2 szczypty

0.2 szczypty

0.5 szczypty

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyć papryke i wykroić środek . Pośekać cebule, pokroić ogórka, pokroić w drobną kostkę pomidora, posiekać natke pietruszki .

Krok 2

Do oczyszczonej papryki włożyć paste oliwkową a następnie włożyć to tego wszystkie składniki.

Krok 3

Całość wymieszać. Dodać pieprz i sól .

Mniam Mniam

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziana Papryka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej