
Składniki
null
2 łyżki
null
1 pęczek
50 gramów
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz ze skórki, posiekaj.
Krok 2
Dodaj do majonezu wraz ze śmietaną.
Krok 3
Mięso z kury drobno posiekaj, podobnie zrób z natką pietruszki.
Krok 4
Dodaj do majonezu wymieszanego ze śmietaną.
Krok 5
Dodaj płatki migdałowe.
Krok 6
Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej