Sos „Aida” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Aida”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

1 pęczek

50 gramów

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórki, posiekaj.

Krok 2

Dodaj do majonezu wraz ze śmietaną.

Krok 3

Mięso z kury drobno posiekaj, podobnie zrób z natką pietruszki.

Krok 4

Dodaj do majonezu wymieszanego ze śmietaną.

Krok 5

Dodaj płatki migdałowe.

Krok 6

Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Aida” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Aida” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Aida” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Aida” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Aida” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Aida” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Aida” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej