
Składniki
null
2 łyżki
null
1 pęczek
50 gramów
1 szklanka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz ze skórki, posiekaj.
Krok 2
Dodaj do majonezu wraz ze śmietaną.
Krok 3
Mięso z kury drobno posiekaj, podobnie zrób z natką pietruszki.
Krok 4
Dodaj do majonezu wymieszanego ze śmietaną.
Krok 5
Dodaj płatki migdałowe.
Krok 6
Dopraw.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Szybki bigos z włoskiej kapusty
90 min.
średnie
Jak przyprawić karczek i jakich produktów nie powinno zabraknąć w kuchni? Razem z nami znajdziesz wiele apetycznych inspiracji.
Czytaj więcejCzym nadziewać chlebek pita? Jakie dodatki sprawdzą się najlepiej? Zdradzamy tajemnice pity. Sprawdźcie sami!
Czytaj więcej