Sos holenderski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos holenderski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło. Żółtka wymieszaj z wywarem.

Krok 2

Na garnek z gotującą się wodą nałóż miskę z żółtkami.

Krok 3

Wrzuć odrobinę soli i ubij na gęstą masę.

Krok 4

Stopniowo dodawaj płynne masło.

Krok 5

Po zdjęciu z ognia przypraw i pokrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej