Sos holenderski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos holenderski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło. Żółtka wymieszaj z wywarem.

Krok 2

Na garnek z gotującą się wodą nałóż miskę z żółtkami.

Krok 3

Wrzuć odrobinę soli i ubij na gęstą masę.

Krok 4

Stopniowo dodawaj płynne masło.

Krok 5

Po zdjęciu z ognia przypraw i pokrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej