Sos holenderski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos holenderski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło. Żółtka wymieszaj z wywarem.

Krok 2

Na garnek z gotującą się wodą nałóż miskę z żółtkami.

Krok 3

Wrzuć odrobinę soli i ubij na gęstą masę.

Krok 4

Stopniowo dodawaj płynne masło.

Krok 5

Po zdjęciu z ognia przypraw i pokrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej