Sos holenderski II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos holenderski II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 łyżka

50 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło. Żółtka wymieszaj z wywarem.

Krok 2

Na garnek z gotującą się wodą nałóż miskę z żółtkami.

Krok 3

Wrzuć odrobinę soli i ubij na gęstą masę.

Krok 4

Stopniowo dodawaj płynne masło.

Krok 5

Po zdjęciu z ognia przypraw i pokrop sokiem z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos holenderski II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej