Składniki
null
null
null
1 sztuka
100 mililitrów
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromkę chleba okrój ze skórek i namocz w mleku, odciśnij, przełóż do głębokiej miski.
Krok 2
Dodaj żółtko, drobniutko posiekany czosnek i zmiksuj.
Krok 3
Stopniowo dodawaj olej, cały czas miksując, tak aby powstały sos miał konsystencję podobną do majonezu
Krok 4
Dopraw do smaku przyprawami i wyciśniętym z połówki cytryny sokiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej