
Składniki
null
null
null
1 sztuka
100 mililitrów
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kromkę chleba okrój ze skórek i namocz w mleku, odciśnij, przełóż do głębokiej miski.
Krok 2
Dodaj żółtko, drobniutko posiekany czosnek i zmiksuj.
Krok 3
Stopniowo dodawaj olej, cały czas miksując, tak aby powstały sos miał konsystencję podobną do majonezu
Krok 4
Dopraw do smaku przyprawami i wyciśniętym z połówki cytryny sokiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej