Kataloński sos Aioli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kataloński sos Aioli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

100 mililitrów

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromkę chleba okrój ze skórek i namocz w mleku, odciśnij, przełóż do głębokiej miski.

Krok 2

Dodaj żółtko, drobniutko posiekany czosnek i zmiksuj.

Krok 3

Stopniowo dodawaj olej, cały czas miksując, tak aby powstały sos miał konsystencję podobną do majonezu

Krok 4

Dopraw do smaku przyprawami i wyciśniętym z połówki cytryny sokiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej