Składniki
0.2 łyżki
null
0.2 łyżki
1 łyżka
0.2 łyżki
0.7 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kminek, kolendrę i kurkumę zmiel.
Krok 2
Z cytryny wyciśnij sok.
Krok 3
W małej misce ubijaj składniki, tak by się połączyły.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej